Putin traži pomoć FSB da Rusija zaobiđe sankcije Zapada

Predsednik Rusije Vladmiri Putin je tražio od Federalne službe bezbednosti koja štiti unutrašnju bezbednost Rusije, da pomogne ruskim kompanijama da zaobiđu sankcije Zapada.
Putin traži pomoć FSB da Rusija zaobiđe sankcije Zapada
Foto: FoNet/AP
Sankcije su uvedene zbog ruskog rata protiv Ukrajine, a on traži da se nađu nova tržišta u svetu - prenela je britanska agencija Rojters.
 
U govoru na godišnjem sastanku zvaničnika FSB-a u Moskvi dva dana posle svoje pobede na predsedničkim izborima, Putin je pozvao kontraobaveštajce da ojačaju bezbednost ruskog bankarskog i finansijskog sistema.
Putin je takođe pozvao FSB, naslednika KGB-a čiji je i on bio agent, da "pruži podršku kompanijama koje se aktivno razvijaju uprkos preprekama koje stoje pred njima i koje istražuju nova tržišta, ali se otvoreno suočavaju sa neprijateljskim akcijama" Zapada.
"Da, stvaraju nam privremene probleme", rekao je Putin o teškoćama velikih projekata, kao što je gasni "Arktik LNG 2".
 
"Ali, naravno, ipak će sve biti urađeno", dodao je predsednik Rusije.
  • Gavril

    20.03.2024 16:50
    Sankcije počinju da daju rezultate. Takođe Ukrajina pogađa sve više rafinerija i bez sofisticirane elektronoke i delova sa zapada remont nije moguć i proizvodnja nafte opada zbog čega je Rusija zabranila izvoz benzina. Takođe nema delova za lokomotive zbog čega nastaju obustave železničkog prevoza i još mnogo, mnogo problema. Nema delova za kamione i automobile. Rusija sve teže funkcioniše. Inflacija i cene rastu.
  • Б

    20.03.2024 01:26
    Неће бити потребно
    То неће бити потребно, јер Запад сам помаже Русији. Америка увози нуклеарно гориво и ретке метале, Европа ЛНГ, а остали храну и све остало.
  • Jura

    20.03.2024 01:07
    Pa zašto aman
    Pa zašto kada im po njegovim izjavama ide bolje nego pre sankcija od kojih (opet po njemu) strada samo EU i sam Zapad koji je sankcije uveo?? Pa nije valja da je slagao? E pa onda znači isto tako da nije zapad "fašista" nego oni sami? E ništa mi nije jasno, osim da ovo znači da on uvek laže...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet