Ruska Duma usvojila tekst o NATO bombardovanju SR Jugoslavije

Ruska Državna duma usvojila je danas na plenarnoj sednici nacrt teksta dokumenta kojim će se obratiti Ujedinjenim nacijama povodom 25-godišnjice NATO bombardovanja SR Jugoslavije.
Ruska Duma usvojila tekst o NATO bombardovanju SR Jugoslavije
Foto: 021.rs
U tekstu se navodi da se oba doma Savezne skupštine Rusije obraćaju UN, međunarodnim parlamentarnim organizacijama i parlamentima stranih država sa pozivom da osude vojnu operaciju zemalja NATO-a protiv Jugoslavije, da se suprotstave pokušajima menjanja istorijske istine o tragičnim događajima 1999. godine, kako se ističe, u interesu kolektivnog Zapada i da preduzmu mere kako bi se zemlje članice Alijanse pozvale na međunarodno-pravnu odgovornost za agresiju na SRJ.
Ukazuje se da je nekažnjivost NATO agresije na Jugoslaviju stvorila pretpostavke za nove vojne akcije širom sveta pod, kako se navodi, "maskom izjava o borbi za vrednosti slobode i demokratije", prenela je agencija RIA Novosti.
"Uverenje kolektivnog Zapada u svoju nepogrešivost i pravo da odlučuje o sudbini drugih naroda i država dovelo je do stvaranja neonacističkog režima u Ukrajini koji je posle državnog udara 2014. postavio kurs za sprovođenje politike genocida nad ruskim stanovništvom i pokretanje oružanog sukoba na teritoriji ove zemlje", navodi se u nacrtu rezolucije.
 
Vazdušni napadi NATO-a na SRJ, izvršeni bez odobrenja Saveta bezbednosti UN, trajali su od 24. marta do 10. juna 1999. godine. 
  • KLF

    22.03.2024 20:09
    @BRIKS, nasa kuca!

    Pa ovo je urnebesno. Kad se sakupe sve vaše desničarske ekspoziture koje bacaju na BRIKS i slične gluposti ima vas ukupno jedno 10-12%, znači čim se podžaveljate i pocepate u razne zavetnike i nestorovićevce ostane možda 6% preko cenzusa.
  • Zare

    20.03.2024 21:16
    @Pedja
    Sve je tacno osim onog na kraju s Putinom, mada svi oni pi#aju u istu tikvu. Naplatili su oni dobro kreditima za ne mesanje.
  • BRIKS, nasa kuca!

    20.03.2024 21:02
    Iguman @ Mozete da botujete, ali ne mozete da sprescite ulazak Srbije u Briks! Ima nas bar dvadeset puta vise od vas!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet