Američka ambasada u Moskvi pre dve nedelje upozorila na mogući napad, Putin odbacio upozorenje

Pre nešto više od dve nedelje, tačnije 7. marta, američka ambasada u Moskvi izdala je bezbednosno upozorenje.
Oni su to uradili nakon što su primili izveštaje da "ekstremisti imaju neposredne planove da ciljaju velika okupljanja u Moskvi, uključujući i koncerte".
 
Tada je američkim građanima savetovano da izbegavaju velika okupljanja u narednih 48 sati.
Portal Meduza večeras navodi da je ruski predsednik Vladimir Putin odbacio to američko upozorenje da postoji pretnja od terorističkog napada u Moskvi.
 
Ruski predsednik je ta upozorenja nazvao direktnom ucenom Zapada i pokušajem da se zastraši i destabilizuje društvo.
Portparol Saveta za nacionalnu bezbednost Bele kuće Džon Kirbi izrazio je večeras saučešće zbog žrtava naoružanog napada u koncertnoj dvorani u Moskvi.
 
Najamnje 40 ljudi je ubijeno dok je više od 100 ranjeno u tom terorističkom napadu.
  • Zare

    23.03.2024 10:39
    Isto tako Staljin nije verovao upozorenju britanske tajne sluzbe o Hitlerovim namerama pa im je Wehrmacht stigao skoro do Moskve.
  • @Sss

    23.03.2024 10:07
    Imaju pasoš Tadžekistana.
  • Dario

    23.03.2024 09:51
    Da li neko ovde sumnja da bi vlast žrtvovala neke ljude u cilju mobilizacije? Mislim, zbog napada na Ukrajinu su žrtvovali 300000 pa šta je još 100 spram toga.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.