Poljska traži od Rusije objašnjenje zašto je njena raketa letela preko poljske teritorije

Poljska je danas zatražila objašnjenje od Rusije zašto je ponovo narušila vazdušni prostor Poljske.
Poljska traži od Rusije objašnjenje zašto je njena raketa letela preko poljske teritorije
Foto: Pixabay (ilustracija)
Tokom masivnog ruskog napada na Ukrajinu rano jutros ruska krstareća raketa koja je ciljala na oblasti oko Lavova, blizu granice Ukrajine sa Poljskom, ušla je na 39 sekundi na teritoriju Poljske.

"Zbog opasnosti na teritoriji Ukrajine od ranih jutarnjih sati aktivirani su svi naši sistemi protivvazdušne odbrane. Nadzirali smo više ruskih raketa koje su ispaljene na oblast Lavova. Razmenjivali smo informacije i sa ukrajinskom stranom", kazao je o upadu ruske rakete, što se ne dešava prvi put kada Rusija gađa zapadne oblasti Ukrajine, poljski ministar odbrane Vladislav Košnjak-Kamiš.

Ministar je rekao da su let rakete do dva kilometra u dubinu poljske teritorije pratili sve vreme poljski radari, a takođe je poleteo i dežurni par poljskih i savezničkih borbenih aviona.
 
"Svaki incident razmatramo pojedinačno. Na bilo kakav nagoveštaj da je raketa usmerena na bilo koji cilj u Poljskoj naravno da bismo uništili takvu raketu", kazao je poljski ministar odbrane.
 
"Ponovo pozivamo Rusku Federaciju da prestane sa terorističkim napadima na žitelje i teritoriju Ukrajine i da počne da se bavi domaćim problemima u svojoj zemlji", saopštilo je poljsko Ministarstvo spoljnih poslova.
  • Antuntun

    24.03.2024 17:36
    @Pobesneli Laloš
    Ne znam sa kime se svađate. Kakve veze ima ono od pre 25 godina sa sadašnjim ruskim terorisanjem suseda? A u slučajnosti ne treba verovati, niti da su nečije bombe slučajno negde padale, niti preletale, niti da su se hladnjače sa preko 700 leševa civila negde stvorile niotkud. Svet nije pravedan. Ne treba ratovati, ubijati, bombardovati, navijati, niti sliniti od sreće što neko nekoga bombarduje.
  • Pobesneli Laloš

    24.03.2024 12:41
    Francuske sobarice
    Rakete slučajno preletele. Kao i vaše bombe pre 25 godina!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.