Određen pritvor osumnjičenima za teroristički napad u Moskvi

Basmanski sud u Moskvi odredio je pritvor četvorici osumnjičenih za napad na tržni centar "Krokus siti hol" do 22. maja.
Određen pritvor osumnjičenima za teroristički napad u Moskvi
Foto: FoNet/AP

Kako su ruski mediji pisali sinoć, prvooptuženi za teroristički napad na moskovsku koncertnu dvoranu "Krokus" D. M. priznao je krivicu, prenosi Danas.

"On je kao deo naoružane organizovane grupe učestvovao u napadu na građane Rusije koji su bili prisutni u prostorijama Krokus Siti Hola, nakon čega su zapalili zgradu. D. M. priznao je krivicu u celosti", naveo je sagovornik agencije RIA.
 
Njih četvorica su u petak popodne izvršili teroristički napad u koncertnoj dvorani Krokus Siti Hol u Moskvi usled čega je, prema poslednjim podacima, 137 osoba izgubilo život, dok je više od 180 povređeno.
Sledećeg juta uhapšeno je 11 osoba koje se dovode u vezi sa ovim terorističkim napadom, među kojima su i četvorica muškaraca koji su napad direktno izvršili.
 
Islamska država je preuzela krivicu za napad u glavnom gradu Rusije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet