Putin: Teroristički napad u Moskvi izveli radikalni islamisti

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da su napadači koji su u koncertnoj dvorani blizu Moskve ubili više od 130 ljudi radikalni islamisti.
Putin je na sastanku sa zvaničnicima ruske vlade rekao da su napad izvršili ekstremisti "protiv čije se ideologije islamski svet bori vekovima".
Dodao je da je neophodno otkriti "zašto su teroristi nakon što su počinili zločin pokušali da pobegnu u Ukrajinu i ko ih je tamo čekao".
 
On je rekao da su oni koji su planirali teroristički napad nameravali da izazovu paniku u ruskom društvu, ali, kako je naveo, suočili su se sa odlučnim odgovorom.
 
Prema poslednjim podacima, u terorističkom napadu u petak uveče na koncertnu dvoranu u predgrađu Moskve poginulo je 137 ljudi, među kojima troje dece, a povređeno je oko 180 osoba.
 
Ruske vlasti su optužile četvoricu muškaraca zbog napada. Oni su uhvaćeni u begu blizu ukrajinske granice.
  • Boeser Wolf

    28.03.2024 17:25
    Bole putina ćoše za mrtve duše, komuniste obično i nije briga. Nije ih bilo briga kad su milioni crkavali od gladi, što bi ga sad bilo briga sto stotine hiljada pate ako on i njegovi drugovi iz partije zarade koji dolar usput. Komunistima je zelena uvek bila omiljena boja
  • Ajme Nama

    26.03.2024 15:47
    @Car
    A u Americi svakih 10 sekundi pogine perač prozora.
  • Joca

    26.03.2024 15:32
    Ovo je verovatno tek jedan u nizu napada. ID će verovatno pokušati da dodatno destabilizuje region, odnosno da se iz senke umeša u sukob.

    A Putler će ovo koristiti za retoriku protiv Ukrajine.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet