Makron: Informacije naših obaveštajnih službi ukazuju na to da su islamisti izvršili napad u Moskvi

Predsednik Francuske Emanuel Makron izjavio je da su teroristi koji su izvršili napad u Moskvi, deo grupe koja je više puta poslednjih meseci pokušavala da izvede napade u Francuskoj.
On je time objasnio zašto je francuska vlada juče podigla nivo bezbednosti, posle napada u Moskvi, prenosi Rojters.
Iako je avganistanski ogranak Islamske države ISIS-K preuzeo odgovornost, Rusija je iznela sumnju da je u napad umešana Ukrajina.
 
Makron je rekao da je to "cinično i kontraproduktivno".
 
"Odgovornost za ovaj napad je preuzela Islamska država, a informacije koje su dostupne, našim (obaveštajnim) službama, kao i našim partnerima, zaista ukazuju na to da je Islamska država podstakla ovaj napad", rekao je Makron misleći konkretno na ISIS-K.
Dodao je da je ista grupa nekoliko puta pokušala da napadne Francusku.
 
Proteklih godina Francuska je bila na meti islamističkih grupa, a jedan od najvećih napada bio je 2015. godine na posetioce koncertne dvorane Bataklan.
 
Francuski zvaničnici održali su danas sastanak kako bi razmotrili konkretne mere za pojačanje bezbednosti, kao što je provera torbi na ulazu u koncertne dvorane i bogomolje.
  • Munze Konza

    26.03.2024 08:53
    Ovu priču ni majmun na grani nebi progutao , a ne ljudi koji razmišljaju svojom glavom ! Pa uhvatili su ih na 10km od Ukrajinske granice gde su hteli da se vrate posle terorizma, i svi pričaju Ukrajinski vidi se na snimcima kada ih ispituju.
    Muslimani su na granici velikog rata protiv Amerike i zapada i Izraela zbog genocida nad Palestincima, muslimani navijaju za Rusiju, ovo što priča ovaj na slici je nemoguće i obiće mu se ove laži o glavu ubrzo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.