Baltimor: Nestali radnici sa mosta su verovatno poginuli

Šest radnika se vode kao nestali nakon rušenja mosta u Baltimoru, a pretpostavlja se da su poginuli, rekao je izvršni direktor kompanije koja je zapošljavala građevinske radnike angažovane na mostu.
Baltimor: Nestali radnici sa mosta su verovatno poginuli
Foto: FoNet/AP
Osim njih jedna osoba je nepovređena, a druga je u bolnici u veoma teškom stanju - rekao je šef vatrogasne službe Baltimora Džejms Volas.
 
Metalni most preko reke Potapsko u američkoj državi Meriland, dugačak 2,6 kilometara, gotovo potpuno se srušio kada je u jedan njegov stub udario veliki singapurski teretni brod.
Vozila koja su popadala sa mosta na drumskoj gradskoj obilaznici, pre svega namenjenoj kamionima, nađena su pomoću sonara, ali se još uvek ne zna koliko ih je ukupno.
S obzirom na to da je brod jurio prema mostu veoma velikom brzinom, vlasti nisu imale dovoljno vremena da spreče sve automobile da pređu preko mosta, ali su ipak mnogo pomogli, rekao je guverner Merilenda Ves Mur.
 
"Ovi ljudi su heroji. Spasili su živote sinoć", rekao je Mur.
 
 
U Baltimoru se nalazi jedna od najvećih teretnih luka u SAD.
  • Realista

    27.03.2024 07:58
    ekspertsko mišljenje
    Saopšteno je da su odbojnici baze pilona na mostu neadekvatna zaštita za moderne brodove, čak su bili neadekvatni i 1977. kad je most pušten u upotrebu. Udarna sila broda od 100.000 tona je bila samo 1000 tona, što današnji "delfin" odbojnici bez problema podnose.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet