SAD uvele sankcije portalu vesti o Gazi zbog navodne podrške Hamasu

SAD su danas uvele sankcije portalu vesti "Gaza Now" i njegovom osnivaču Mustafi Ajašu zbog navodnog pružanja podrške palestinskom islamističkom Hamasu protiv kojeg ratuje Izrael.
SAD uvele sankcije portalu vesti o Gazi zbog navodne podrške Hamasu
Foto: Pixabay
Kancelarija Ministarstva finansija SAD za kontrolu stranih sredstava je saopštila da je posle napada Hamasa na Izrael 7. oktobra, portal "Gaza Now" poveo akciju sakupljanja novca ta podršku toj militantnoj organizaciji. 
 
"Gaza Now" ima više od 300.000 pratilaca na društvenoj mreži X i veliki broj pratilaca na platformi Telegram.
Sankcije uključuju i firme "Al-Qureshi Executives" i "Aakhirah Ltd" i njihovog direktora Aozmu Sultana jer su navodno u više navrata sakupljale novac u partnetvu s portalom "Gaza Now".
Sankcije su uvedene u saradnji sa britanskom Kancelarijom za primenu stranih sankcija.
 
Podsekretar u Ministarstva finansija SD Brajan Nelson je rekao u saopštenju da će SAD i njihovi partneri nastaviti da koriste svoja sredstva da "poremete sposobnost Hamasa da vodi napade".
 
Po sankcijama blokiran je pristup imovini i bankovnim računima u SAD, a onima obuhvaćenim sankcijama zabranjeno poslovanje sa Amerikancima.
  • Plaćač poreza

    27.03.2024 21:22
    Rođaci nema bez Amerike ništa. Kada oni krenu da prevaspitavaju bitange, šlosere, secikese, klošare i probisvete koji misle da su mangupi, to sve pršti sa osmehom na licu. I nema tog koji im je pobegao, taj još ovom planetom nije hodao, uključujući i šegrta iz londonske gvožđare.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet