Banke iz Federacije BiH blokirale račune osobama sa američke "crne liste"

Banke u Federaciji Bosne i Hercegovine blokirale su račune osobama iz tog bh. entiteta koje su SAD stavile na američku crnu listu, objavio je sarajevski Avaz.
Banke iz Federacije BiH blokirale račune osobama sa američke "crne liste"
Foto: 021.rs
Na crnoj listi su bivši premijer Federacije BiH Fadil Novalić, visoki funkcioner SDA Asim Sarajlić, suspendovana tužiteljka Tužilaštva BiH Diana Kajmaković, te bivši direktor Obaveštajno-bezbednosne agencije BiH (OBA) Osman Mehmedagić Osmica.
Takođe, na listi su i visoki funkcioner HDZ BiH Marinko Čavara, bivša glavna tužiteljka BiH Gordana Tadić i brojni drugi.
Prema informacijama "Avaza", čim su američke sankcije izrečene, banke su odmah krenule u zatvaranje računa, zbog čega su Novalić, Kajmaković, ali i Sarajlić otvarali račune u novoj banci.

Teme

BiH

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet