Putin: Rusija neće napasti nijednu NATO zemlju

Rusija nema pretenzije ni na jednu zemlju NATO-a i neće napasti Poljsku, baltičke zemlje niti Češku, ali ako Zapad isporuči Ukrajini lovce F-16, ruske snage će ih obarati.
Putin: Rusija neće napasti nijednu NATO zemlju
Foto: FoNet/AP
To je izjavio ruski predsednik Vladimir Putin.
 
Ruska invazija na Ukrajinu u februaru 2022. godine izazvala je najdublju krizu u odnosima Rusije sa Zapadom od Kubanske raketne krize 1962. godine.
Obraćajući se pilotima ruskih vazduhoplovnih snaga, Putin je rekao da se vojna alijansa predvođena SAD proširila na istok prema Rusiji od pada Sovjetskog Saveza 1991. godine, ali da Moskva nema planove da napada države NATO-a.
 
"Nemamo agresivne namere prema ovim državama. Ideja da ćemo napasti neku drugu državu, a plaše se i Poljska i baltičke države i Česi, potpuna je glupost", rekao je Putin, prema transkriptu koji je Kremlj objavio danas, a prenosi Rojters.
Kremlj optužuje SAD da se bore protiv Rusije podržavajući Ukrajinu novcem, oružjem i obaveštajnim podacima, te tvrdi da odnosi sa Vašingtonom verovatno nikada nisu bili gori.
 
Upitan o lovcima F-16 koje je Zapad obećao da će poslati Ukrajini, Putin je rekao da ti avioni neće promeniti situaciju u Ukrajini.
 
"Ako isporuče F-16, a pričaju o tome i očigledno obučavaju pilote, to neće promeniti situaciju na bojnom polju", rekao je Putin.
  • /

    28.03.2024 21:51
    /
    tako je lepo pretio nuklearkama
  • mns

    28.03.2024 20:37
    da ..
    zna on kako treba sa zapadom da se razgovora... samo vreme će pokazati ko je bio u pravu... rata će biti još narednih dve godine... dok se ne stigne do kijeva...

    tako je, kako je ... što pre to svi shvate , to pre može doći do mira
  • Aca

    28.03.2024 18:50
    Ne sme ovaj kepec Putin ni prst da pokazuje prema NATO- Poješće Rusiju mrak, zna to Putko.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet