FOTO Pucnjava u školi u Finskoj: Jedno dete ubijeno, još dvoje ranjeno

Jedno dete je ubijeno, a dvoje je teško ranjeno u pucnjavi u osnovnoj školi u gradu Vanta kod Helsinkija.
FOTO Pucnjava u školi u Finskoj: Jedno dete ubijeno, još dvoje ranjeno
Foto: FoNet/AP
Policija je uhapsila osumnjičenog za pucnjavu. 
 
Iz policije navode da su svi umešani u pucnjavu maloletnici starosti 12 godina.
Finski javni servis Ile prenosi da je osumnjičeni za pucnjavu uhapšen na severu Helsinkija i da je u trenutku hapšenja kod sebe imao vatreno oružje.
 
 
Iz škole su naveli da je neposredna opasnost prošla, preneo je Rojters.
U Vanti živi oko 250.000 stanovnika i deo je šireg područja Helsinkija. Finski javni servis Ile navodi da u školi radi oko 90 ljudi, a da nastavu pohađa oko 800 učenika.
 
 
Đaci u Finskoj zbog Uskrsa nisu išli u školu u petak i ponedeljak i danas je bio prvi radni dan nakon praznika.
 
  • Mad Hatter

    03.04.2024 08:57
    Teletabisi koji se nasladjuju tudjom nesrecom ce uvek ostati neljudi sa poremecenim moralnim kompasom i drustvenim vrednostima.
    Ono sto bih im samo u kratkosti rekao je da za razliku od Srbije kojoj su se isto desila skolska ubijanja, Finci ce se ozbiljno pozabaviti sa ovom nesrecom i raditi na tome da se ovako nesto ne ponovi u buducnosti.
    Ovo nije slucaj sa srbijom gde se nije nije nista maklo od kako se se ubistva u Ribnikaru desila. Ovo naravno dovodi samo do jednog zakljucka a to je da je Finska uredjena drzava sa kredibilitetom, integritetom i velikim postovanjem medju drzavama u svetu dok je Srbija nefunkcionalna despotovina na zapecku civilizacije.
  • Сима страхота

    02.04.2024 22:00
    Наратив и реалност
    Да се подсетимо: наратив у западним медијима био је да је Финска не само најсрећнија држава на свету, него и држава са најбољим образовањем, јер тамо су куће од чоколаде, а прозори су од мармеладе, тамо су наставници поштовани и добро плаћени, тамо је све дивно, а не као у некој одвратној држави која се граничи с Финском.
    Деца су сунђери, све упијају; кад политичари и јавне личности причају о оружју и рату, деца слушају и на свој начин тумаче, а тај начин је скоро увек гори, тежи и опаснији него стварно стање. Паметни политичари чувају мир, а глупи и похлепни свој џеп и џеп свог газде. Зато се ово дешава.
  • Svet

    02.04.2024 18:21
    Svet treba da stane.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Norveška povećava vojnu pomoć Ukrajini

Norveška će ove godine vojnu pomoć Ukrajini povećati za sedam milijardi kruna (oko 590 miliona evra), na 22 milijarde kruna (1,9 milijardi evra) - najavio je danas premijer Jonas Gar Store.