Španija će pre leta priznati Palestinu

Španska vlada planira da prizna Palestinu kao nezavisnu državu pre početka leta, saopštio je premijer Pedro Sančez.
Španija će pre leta priznati Palestinu
Foto: Pixabay
On je prethodnog meseca najavio da će Palestina biti priznata tokom mandata trenutne vlade Španije, ali je rok pomeren da se potencijalno poklopi sa evropskim izborima zakazanim za 9. jun, prenosi Pais.
Sančez je ipak napomenuo da vlada mora da obrati pažnju na odluke koje će biti donete u Briselu i SAD, a posebno uzevši u obzir predsedničke izbore u toj zemlji u novembru.
Španski premijer je u ponedeljak započeo turu po Bliskom istoku i sinoć je stigao u Jordan, dok ga očekuju i posete Kataru i Saudijskoj Arabiji, u pokušaju da utiče na ključne aktere u regionu da postignu održivo rešenje za rat u Gazi.
 
Na zvaničnoj veb stranici španske vlade navedeno je da Španija cilja na priznanje dve države od strane međunarodne zajednice i premijer će se u Saudijskoj Arabiji, tokom sastanka sa prestolonaslednikom Mohamadom bin Salmanom, takođe zalagati da arapske države koje do sada to nisu učinile, priznaju Izrael.
  • Ma

    02.04.2024 14:35
    Da
    @Abogada

    A u tom slučaju bi trebalo da prizna i nezavisnu Kataloniju. Palestina je priznata od strane UN-a.
  • Abogada

    02.04.2024 12:15
    Yo digo
    U tom slučaju, trebalo bi da prizna Kosovo, i to odmah.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet