FOTO, VIDEO Najmanje sedmoro mrtvih u jakom zemljotresu na Tajvanu: Ima i zarobljenih i zatrpanih

Najmanje sedam osoba je poginulo i više od 700 je povređeno u snažnom zemljotresu koji je danas pogodio Tajvan, novi je bilans vatrogasne službe.
FOTO, VIDEO Najmanje sedmoro mrtvih u jakom zemljotresu na Tajvanu: Ima i zarobljenih i zatrpanih
Foto: Beta/AP
Sve žrtve su stradale u okrugu Hualijen, nedaleko od epicentra zemljotresa na istoku ostrva.
 
Tri osobe su poginule na pešačkoj stazi u nacionalnom parku Taroko, a četvrta u tunelu. Ne navode se detalji o ostalim žrtvama.
Povređeno je 736 osoba, a neki su zarobljeni u zgradama i tunelima širom grada, saopštila je vatrogasna služba. Više zgrada u Hualijenu se urušilo.
 
 
 
Zemljotres je bio pod morem, magnitude 7,4, i zabeležen je oko ponoći, podaci su američke seizmološke službe (USGS).
Japanska meteorološka služba je saopštila da je potres bio magnitude 7,5, a tajvanski meteorolozi su procenili da je magnituda bila 7,2.
 
Upozorenja na cunami bila su na snazi na Tajvanu, na Filipinima i u Japanu. Opasnost od cunamija je prošla ali je stanovništvo na oprezu zbog mogućih naknadnih potresa.
 
 
 
To je bio najjači potres na Tajvanu za dve i po decenije.
 
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.