Dodik odlikovao Orbana isto kao Putina

Premijer Mađarske Viktor Orban odlikovan je Ordenom Republike Srpske na ogrlici, a odlikovanje mu je danas u Banjaluci uručio predsednik RS Milorad Dodik.
Dodik odlikovao Orbana isto kao Putina
Foto: FoNet/AP
Orbanu je odlikovanje dodeljeno na ovogodišnjoj proslavi 9. januara koji RS slavi kao svoj praznik, a tim ordenom Dodik je odlikovao i Vladimira Putina, predsednika Ruske Federacije, 8. januara prošle godine, u jeku ruske agresije na Ukrajinu.
 
Dodik je rekao da se Orden RS uručuje "velikim i pravim prijateljima", a da je priznanje Orbanu dodeljeno za doprinos dobroj saradnji između tog entiteta BiH i Mađarske.
Srbi i Mađari treba da sarađuju na najvišem mogućem nivou i to nikad nije usmereno protiv nekog trećeg. To je zbog naših interesa i želje da učinimo dobro, ali i da odbranimo naše vrednosti, a Mađarska je primer u tome, kako održati porodicu i tradicionalno društvo, ocenio je Dodik.
 
Orban je uzvratio rekavši da to odlikovanje za njega "nije samo državni akt".
"Smatram da tu ima emocija, poverenja i optimizma u odnosu na zajedničku budućnost", rekao je mađarski premijer.
 
On je naglasio da je "u međunarodnoj politici uvek podržavao Srbe", jer je "stekao uverenje da je međunarodna politika nepravedna.
 
"U Evropi ne prepoznaju da su Srbi Evropi potrebni. Bez Srba nema evropske bezbednosti", rekao je Orban.
 
On je najavio "češće dolaske" u Bosnu i Hercegovinu nakon što Mađarska preuzme predsjedavanje Evropskom unijom, početkom jula, navodi RSE.
  • /

    06.04.2024 22:05
    /
    ono sta se precutkuje.
    ako dodik nastavi-ukinuce se rs u bih
  • Miki

    05.04.2024 19:51
    mali podsetnik
    1999te godine je upravo tada mladjani Orban bio predsednik Madjarske i nije se puno protivio da ustupi NATO alijansi Taszar vojni aerodrom. Nije se puno nervirao ni zbog cinjenice da je u to doba na teritoriji tadasnje Jugoslavije zivelo puno madjara - njegovih sunarodnik. Od Taszar-a do Subotice za 30sekundi. Ni sirenu nisu stigli oglasiti!Ranije te godine je madjarska usla u NATO, a zasluge u ratnim deljstvima su pogurale i madjare i rumune i bugare ka EU u koji su li nedugo zatim i usli. Od onda je Orban promenio svoj stav nekoliko puta. Reklo bi se kako vetar duva. Nek mu je orden...
  • Vule

    05.04.2024 18:01
    A šta je trebao, šmita da odlikuje?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet