U Nemačkoj zaplenjeno 103 miliona falsifikovanih dolara

U Nemačkoj su zaplenjene falsifikovane dolarske novčanice u vrednosti od 103 miliona dolara koje su navodno došle iz Turske, a bile su uskladištene pre slanja u Sjedinjene Američke Države.
U Nemačkoj zaplenjeno 103 miliona falsifikovanih dolara
Foto: Pixabay
Kako je saopštila kriminalistička policija nemačke savezne države Šlezvig-Holštajn, policajci su u jednom stanu i na dve kompanijske adrese pronašli 75 kartonske kutije sa lažnim dolarima pošto su od američkih vlasti dobili dojavu, koja je istragu dovela do firmi u vlasništvu čoveka osumnjičenog da je u prošlosti "izvozio" falsifikovani novac u SAD. 
Novčanice se prepoznaju kao lažne pažljivijim gledanjem, ali nemačka centralna banka i američke vlasti veruju da se u svakodnevnom životu lako pobrkaju sa pravim novčanicama, saopštila je policija najsevernije države u Nemačkoj. 
Veruje se da krivotvorene novčanice potiču od jednog veletrgovca iz Turske koji je za njihovo privremeno skladište koristio firme osumnjičenog u Jibeku, pored granice Nemačke i Danske.
 
Osumnjičeni ima 42 godine i državljanin je Turske. 
  • B

    06.04.2024 09:16
    Nemci opet zakazali
    To je spremljeno za pomoć Ukrajini,za dobrovoljce koji dožive prvu platu.
  • w/e

    06.04.2024 01:41
    cool
    Samo Federal Reserve sme da pravi milijarde dolara iz cistog vazduha, ovi su zakasnili.
  • Bankar u penziji

    05.04.2024 22:55
    Nisu trebali...
    "U Nemačkoj zaplenjeno 103 miliona falsifikovanih dolara.."
    - Ja bi ih ipak nekako poslao u SAD. Da im ojačam privredu. Ili možda Trampu, da plati kazne i kampanju :))

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet