Širom Grčke danas izbio 71 požar, šest regiona u pripravnosti

Širom Grčke od 6 sati jutros do 18 časova popodne izbio je 71 požar.
Širom Grčke danas izbio 71 požar, šest regiona u pripravnosti
Foto: Pixabay (ilustracija)
Zbog situacije sa požarima održan je sastanak sa grupom meteorologa, a potom i sastanak Koordinacionog tela, kojem je prisustvovao ministar za klimatske krize i civilnu zaštitu Vasilis Kikilijas.
 
Na sastanku je razgovarano o snažnom vetru koji će duvati sutra, u ponedeljak i utorak u različitim regionima Grčke, što će rezultirati rizikom od izbijanja istovremenih požara.
Odlučeno je da sve snage Civilne zaštite za regione Peloponeza, Atike, Krita, Severnog i Južnog Egeja i Centralne Grčke budu u stanju pripravnosti zbog visokog rizika od požara.
 
Prema prognozama meteorologa, jaki vetrovi će duvati na severu Egeja, Atici, Beotiji, Kikladima, Kritu i jugoistočnom Peloponezu, što će situaciju učiniti izuzetno opasnom za izbijanje požara.
Što se tiče požara, koji se jutros izbio u šumskoj oblasti Mavros Kolimbos u Lasitiju na Kritu, je bolja, saopštila je Vatrogasna služba.
 
Kako je saopšteno iz Vatrogasne službe, oni deluju na nekoliko raštrkanih žarišta iznad Mavro Kolimbosa i Kucurasa u planinskom delu, dok na ostalim mestima ima samo dima.
 
Vatrogasne snage ostaće na licu mesta tokom cele večeri, a u požaru su povređene tri osobe, među kojima i 74-godišnji muškarac koji je sa opekotinama i problemima sa disanjem prebačen u bolnicu Venizelio i intubiran.
 
Na licu mesta deluje 169 vatrogasaca sa 30 vozila, dok iz vazduha pomažu četiri helikoptera, od kojih je jedan za koordinaciju.
 
Naselja Mavros Kolimbos, Ahlija, Agija Fotija i Galini od jutros su evakuisana.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Norveška povećava vojnu pomoć Ukrajini

Norveška će ove godine vojnu pomoć Ukrajini povećati za sedam milijardi kruna (oko 590 miliona evra), na 22 milijarde kruna (1,9 milijardi evra) - najavio je danas premijer Jonas Gar Store.

Belorusija zabranila Dojče vele

Beloruske vlasti proglasile su danas beloruski servis nemačkog državnog medija Dojče vele ekstremističkom organizacijom i zabranile njegove aktivnosti u zemlji.