VIDEO Eksplozija u hidroelektrani u Italiji: Četvoro stradalo, više povređenih i nestalih

U eksploziji tokom održavanja hidroelektrane na brani Suviana između Bolonje i Firence u Italiji danas popodne poginulo je najmanje četvoro ljudi, troje je povređeno, dok se pet osoba vodi kao nestalo
VIDEO Eksplozija u hidroelektrani u Italiji: Četvoro stradalo, više povređenih i nestalih
Foto: Screenshot/Tviter/Vigili del Fuoco
U prethodnom bilansu je rečeno da ima troje poginulih i šestoro nestalih. 
 
Na brani na jezeru Suvijana, koje se nalazi između Bolonje i Firence, došlo je do eksplozije oko 15 časova na dubini od 30 metara, rekao je lokalni gradonačelnik agenciji ANSA.
 
Prema prvim informacijama, od desetorice povređenih radnika četvorica imaju teške opekotine, navode RAI i ANSA.
 
Spasilačke akcije su zbog okolnosti na terenu izuzetno komplikovane, a podaci o povređenima bi mogli biti i drugačiji jer još uvek traje evakuacija iz pogona.
Eksplozija se dogodila na dubini od 30 metara, rekao je lokalni gradonačelnik agenciji ANSA.
Na mesto nesreće upućena su tri helikoptera hitne pomoći u više sanitetskih vozila, a osim vatrogasne brigade i karabinjera iz stanice Kamunjano angažovane su i sve raspoložive snage za upravljanje kriznim situacijama.
 
 
Za sada je nemoguće pretpostaviti uzroke nesreće, za šta će biti od suštinskog značaja svedočenja onih koji su bili na licu mesta.
 
Prostorije hidroelektrane su trenutno potopljene, spasilačke akcije nisu moguće, a još manje inspekcije kako bi se shvatilo šta se dogodilo, navode italijanski mediji.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.