Norveška ministarka podnela ostavku zbog plagiranja magistarskog rada

Norveška ministarka zdravlja Ingvild Kjerkol podnela je danas ostavku nakon što je njen magistarski rad u četvrtak poništen zbog plagijata.
Norveška ministarka podnela ostavku zbog plagiranja magistarskog rada
Foto: Beta (AP)
"Da bih nastavila da radim kao ministarka zdravlja, moram da budem osoba od poverenja. Podneću ostavku sa ovaj fantastičan posao“, rekla je Kjerkol.
 
Premijer Jonas Gar Stjore rekao je da bi bilo teško da Kjerkol ostane u vladi i da je odlučio da ona mora da podnese ostavku na tu funkciju.
Optužbe za plagijat na račun Kjerkol prvi put su se pojavile krajem januara. 
 
Ona je tada odlučila da ne podnese ostavku, već da sačeka odluku Univerziteta Nord, koji je saopštio da će ponovo pregledati njen magistarski rad iz 2021. godine.
U četvrtak je u norveškoj štampi objavljeno da je komisija koja je pregledala rad odlučila da ga poništi zbog plagijata.
 
Kjerkol je drugi član norveške vlade koji je ove godine podneo ostavku zbog plagiranja akademskog rada.
 
U januaru je Sandra Borh dala ostavku na funkciju ministarke visokog obrazovanja, nakon što je jedan student objavio da je prepisala veliki deo svog magistarskog rada.
 
  • Labud

    13.04.2024 09:23
    Plagijat
    Mora da je u referencama navela disertaciju Sinise Malija
  • D

    13.04.2024 09:06
    .
    Slobodno neka dođe kod nas. Samo za takve kod nas ima posla.
  • Musaši

    13.04.2024 08:58
    Mali jesi pročitao ovu vest? Šta kažeš?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Belorusija zabranila Dojče vele

Beloruske vlasti proglasile su danas beloruski servis nemačkog državnog medija Dojče vele ekstremističkom organizacijom i zabranile njegove aktivnosti u zemlji.