Identifikovan napadač iz tržnog centra u Sidneju: Nije terorista

Policija Novog Južnog Velsa identifikovala je napadača koji je na smrt izbo šest osoba u prometnom tržnom centru u Sidneju pre nego što ga je ubila policajka.
 Identifikovan napadač iz tržnog centra u Sidneju: Nije terorista
Foto: Beta/AP
Policija je saopštila da je Džoel Koči (40) odgovoran za napad na tržni centar Vestfild u Bondi Džankšn u subotu, nedaleko od poznate plaže Bondi.
 
Pomoćnik komesara policije Novog Južnog Velsa Entoni Kuk rekao je da Koči pati od neutvrđenih problema sa mentalnim zdravljem i da se napad ne tretira kao teroristički akt.
"Nastavljamo da radimo na profilisanju počinioca, ali je u ovoj fazi vrlo jasno da je to povezano sa mentalnim zdravljem počinioca", rekao je Kuk, prenosi Asošijeted pres.
 
Napad na tržni centar, jedan od najprometnijih u zemlji, počeo je oko 15.10 časova po lokalnom vremenu. U napadu je ubijeno šest osoba - pet žena i jedan muškarac, starosti između 20 i 55 godina, a 12 povređenih je prevezeno u bolnicu, uključujući devetomesečno dete, čija je majka umrla tokom napada.
Dve od šest žrtava su iz inostranstva i nemaju porodicu u Australiji, rekao je Kuk u nedelju.
 
Premijer Entoni Albaneze rekao je da je policajka koja je usmrtila napadača "heroina koja je svojim postupcima spasila mnoge živote".
 
"Divna inspektorka koja se izložila opasnosti i otklonila pretnju koja je postojala za druge, ne razmišljajući o rizicima po sebe...ta hrabrost je bila izuzetna", dodao je on.
 
Tržni centar će i danas biti zatvoren i biće aktivno mesto zločina danima, saopštila je policija.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet