Uhapšeni bivši funkcioner crnogorskog MUP-a Zoran Lazović i nekadašnji tužilac Milivoje Katnić

Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore uhapšeni su bivši visoki funkcioner MUP-a Crne Gore Zoran Lazović i nekadašnji glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić.
Uhapšeni bivši funkcioner crnogorskog MUP-a Zoran Lazović i nekadašnji tužilac Milivoje Katnić
Foto: Vlada Crne Gore
Nije poznato za šta se terete.
 
Advokat Zorana Lazovića, Zoran Piperović, kratko je rekao za RTCG da očekuje da Specijalno policijsko odeljenje počne pretres Lazovićeve kuće u Podgorici.
Lazović je bio istaknuti funkcioner Agencije za nacionalnu bezbednost. Svoj radni vek proveo je u policiji, a jedna od najvećih afera je njegov dolazak na svadbu Safeta Kalića, optuživanog za organizovani kriminal, 2001. godine.  
 
Do marta 2021. godine je bio šef Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala Uprave policije.
Pre dve godine uhapšen je njegov sin Petar Lazović, protiv kog je SDT predalo više optužnica, tereteći ga za teška krivična dela, posebno veze sa "kavačkim klanom". 
 
Milivoje Kantić je prvi put za glavnog specijalnog tužioca izabran sredinom 2015. godine, a reizabran 2020. godine. Razrešen je 2022. godine.
 
Tokom njegovog mandata, tadašnja opozicija i NVO sektor zamerali su mu da štiti porodicu Đukanović i vrh DPS-a, kao i da nije sposoban da reši ključne afere. Posebno su ga obeležile optužbe za montažu i nameštanje dokaza u slučaju poznatom kao "državni udar".
  • Sudija u penziji

    14.04.2024 15:31
    Kad mogu Crnogorci
    Srbijo, kapiraj - kopiraj !! Sve se moze kad se hoce ! I kad se mora...
  • Plaćač poreza

    14.04.2024 14:46
    Ovakve vesti ćemo viđati u medijima u Srbiji nakon smene ove vlasti.
  • Mary Poppins

    14.04.2024 12:12
    Kako se kaže:" Ničija nije do jutra gorela"

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Belorusija zabranila Dojče vele

Beloruske vlasti proglasile su danas beloruski servis nemačkog državnog medija Dojče vele ekstremističkom organizacijom i zabranile njegove aktivnosti u zemlji.