Dodik najavio usvajanje izveštaja o Srebrenici i miting u Banjaluci

Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik zatražio je da u četvrtak, 18. aprila, u Narodnoj skupštini RS bude usvojen izveštaj Međunarodne komisije za Srebrenicu.
Dodik najavio usvajanje izveštaja o Srebrenici i miting u Banjaluci
Foto: Beta (Armin Durgut)
Dodik je najavio da će posle sednice parlamenta RS, na Trgu Krajine u Banjaluci, biti održan "veliki miting srpskog naroda, sa kojeg će biti poručeno da su Srbi posvećeni svojoj slobodi i odbrani svoje budućnosti".
 
On je za agenciju Srna rekao da će na tom skupu biti ukazano da su "svi oni iz srpskog naroda koji su počinili zločine u prošlom ratu osuđeni i utamničeni i da je hajka koja se vrši nad srpskim narodom prevršila svaku meru".
"Sa ovog mitinga jasno ćemo poručiti da ne možemo da živimo sa Muslimanima, odnosno Bošnjacima koji nas uporno kleveću i nameću nam odgovornost tamo gde ne postoji", naveo je Dodik.
 
Prema njegovim rečima, Srbi moraju da budu svesni situacije u kojoj se nalazi srpski narod i RS.
Vlada RS je u junu 2021. godne usvojila Izveštaj Međunarodne komisije za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji od 1992. do 1995. godine u kojem se navodi da "u Srebrenici nije počinjen genocid".
 
U tom izveštaju se navodi da je "od 1992. do 1995. godine na području Srebrenice stradalo 3.500 Bošnjaka i preko dve hiljade Srba".
 
Predsednik RS još je ocenio da će rezolucija o Srebrenici u UN, kao i pokušaji da Kosovo postane član Saveta Evrope, koji se dešavaju u gotovo isto vreme, trasirati odnose Srba sa drugim narodima u regionu.
  • sasa

    16.04.2024 11:52
    najeb*smo
    Zar još niste naučili da se takve stvari ne rešavaju mitinzima ili znate a koristite miting za nešto drugo ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Belorusija zabranila Dojče vele

Beloruske vlasti proglasile su danas beloruski servis nemačkog državnog medija Dojče vele ekstremističkom organizacijom i zabranile njegove aktivnosti u zemlji.