Bela kuća: SAD ne žele ni zaoštravanje ni rat sa Iranom

SAD ne žele ni zaoštravanje ni rat sa Iranom, izjavio je danas portparol Bele kuće Džon Kirbi, dan posle napada Irana na Izrael.
Bela kuća: SAD ne žele ni zaoštravanje ni rat sa Iranom
Foto: Beta (AP)
"Predsednik SAD Džozef Bajden je bio jasan. Ne želimo zaoštravanje. Ne želimo rat sa Iranom. Mislim da će nam naredni sati i dani mnogo toga reći", rekao je Kirbi za američki televizijski kanal NBC.
 
Iran je protekle noći pokrenuo veliki napad dronovima i projektilima i to je prvi direktan napad na teritoriju Izraela koji je izazvao strah od šireg regionalnog sukoba.
"Jasno smo stavili do znanja svim stranama, uključujući Iran, šta ćemo uraditi i koliko ćemo ozbiljno shvatiti svaku potencijalnu pretnju našem osoblju pozicioniranom na Bliskom istoku", dodao je Kirbi.
Bajden je sinoć rekao da su američke snage pomogle da se obore skoro sve bespilotne letelice i rakete koje je Iran poslao na Izrael, dodajući da je ponovo potvrdio svoju nepokolebljivu podršku izraelskom premijeru Benjaminu Netanjahuu.
 
Nesuglasice su poslednjih nedelja sve vidljivije između Bajdena i Netanijahua zbog načina na koji Izrael vodi rat u Pojasu Gaze.
 
Ipak, Kirbi je rekao da će SAD nastaviti da pomažu Izraelcima da se brane.
 
  • dolazi

    15.04.2024 18:00
    zima
    Političari sa zapada nas ubeđuju da je za svet najopasnije globalno zagrevanje, a onda izazovu ratove koji će svet dovesti do nuklearne zime.
  • Jer

    15.04.2024 09:45
    Jer
    Iran ima nuklearne bombe!
  • Ištvan Janoš

    14.04.2024 18:05
    Molim političare na Balkanu, neka se ne prave kuražni, već pametno da ćute i gledaju kako će da zaobiđu učestvovanje u ovom ratu što sledi...
    Mi što smo ratovali, ratovali smo, dajte malo da se manemo jedenja proje po podrumima i stradanja naših naroda...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.