Lideri G7 potvrdili podršku Izraelu posle napada Irana

Lideri zemalja Grupe sedam industrijski najrazvijenijih zemalja sveta (G7) izrazili su danas punu podršku Izraelu i njegovom narodu posle napada Irana i potvrdili posvećenost bezbednosti te zemlje.
Lideri G7 potvrdili podršku Izraelu posle napada Irana
Foto: Beta (AP)

"Izražavamo solidarnost i punu podršku Izraelu i njegovom narodu i ponovo potvrđujemo našu posvećenost njihovoj bezbednosti", navodi se u zajedničkoj izjavi koju je prenelo italijansko predsedništvo posle danas održanog onlajn sastanka.

Lideri G7 su se obavezali da će ojačati međusobnu saradnju u cilju pružanja više humanitarne pomoći Palestincima u Gazi.
 
Iran je protekle noći pokrenuo veliki napad dronovima i projektilima i to je prvi direktan napad na teritoriju Izraela koji je izazvao strah od šireg regionalnog sukoba.
Grupu sedam industrijski najrazvijenjih zemalja sveta čine SAD, Kanada, Japan, Nemačka, Velika Britanija, Francuska i Italija.
  • G'7

    15.04.2024 06:46
    lideri zemalja G7 su pod vlašću Džoe Bajdena i njegove ekipe ,
    i uvek će raditi i govoriti sve što treba interesima SAD.
    svi lideri su "Večni sužnji na večnoj slobodi".
    Živela američka demokratija , živele slobode.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.