Predsednik Irana: Uzvratićemo na najmanju izraelsku akciju

Iranski predsednik Ebrahim Raisi upozorio je da će "najmanja akcija" Izraela protiv "interesa Irana" izazvati oštar odgovor njegove zemlje, piše u predsedničkom saopštenju objavljenom danas.
Predsednik Irana: Uzvratićemo na najmanju izraelsku akciju
Foto: Pixabay
Izrael je obećao da će "odgovoriti" na veliki napad Irana izvršen stotinama dronova i raketa na teritoriju Izraela u noći između subote i nedelje.
 
"Sada čvrsto izjavljujemo da će najmanja akcija protiv interesa Irana svakakko dovesti do oštrog, produženog i bolnog odgovora protiv svih počinilaca", rekao je Raisi u telefonskom razgovoru sa emirom Katara Tamimo ben Hamadom Al Tanijem, kasno sinoć.
Iranski predsednik rekao je da je ovog vikenda njegova zemlja gađala određene ciljeve "koristeći svoje pravo na samoodbranu", navodeći tu "centre" odakle je organizovan udar, pripisan Izraelu na iranski Konzulat u Damasku u Siriji, izvršen 1. aprila.
 
Ta operacija je "sprovedena uspešno sa ciljem da se kazni agresor", rekao je Raisi. 
On je ponovo osudio "slepu podršku nekih zapadnih zemalja cionističkom režimu" koji je po njemu "uzrok tenzija u regionu".
 
Zamenik ministra spoljnih poslova Irana Ali Bageri upozorio je sinoć izraelske vlasti da u slučaju njihovog odgovora na iranski napad tokom vikenda treba da očekuju iranski udar koji će biti mnogo jači i brži. 
 
"Neće imati odlaganje od 12 dana", rekao je on u osvrtu na to koliko je trebalo Iranu da reaguje napadom na Izrael posle udara na njegov konzulat u Damasku.
 
"Zapravo, odgovor koji će dobiti se neće meriti danima ili satima već sekundama. Izrael ne treba da ponovi stratešku grešku drugom greškom", dodao je Bageri.
 
Načelnik generalštaba izraelske vojske Herzi Halevi rekao je novinarima da će na iranske napade tokom vikenda Izrael imati odgovor, ali nije rekao kakav niti kada, dok saveznici Izraela pozivaju na uzdržanost.
  • Nik

    17.04.2024 19:49
    Što bi rekao Majk Tajson: "Svako ima neki plan, dok ne dobije po nosu".
  • w/e

    16.04.2024 20:03
    hahahaha
    Cime ce uzvratiti? Da par stotina raketa moze da dobije rat, Rusija bi odavno bila pobedonosna u Ukrajini.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Belorusija zabranila Dojče vele

Beloruske vlasti proglasile su danas beloruski servis nemačkog državnog medija Dojče vele ekstremističkom organizacijom i zabranile njegove aktivnosti u zemlji.