Vučić: U Srebrenici se desio užasan zločin; Dodik: Nije bilo genocida

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Mostaru da se u Srebrenici desio "užasan zločin", ali je poručio da iz Sarajeva ne treba da "obmanjuju" narod.
Vučić: U Srebrenici se desio užasan zločin; Dodik: Nije bilo genocida
Foto: 021.rs
"Valjda Srbija treba da se raduje što se u planiranoj Rezoluciji o genocidu u Srebrenici ne pominju Srbi. Pa ni mi nećemo pominjati narode kad budemo podnosili rezolucije o Jasenovcu i Kragujevcu", rekao je Vučić, odgovarajući na pitanje o rezoluciji o Srebrenici.
 
Na pitanje o političkim razgovorima koje je imao u Mostaru, on je pomenuo da je razgovarao i sa specijalnim predstavnikom za razgovore Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, da je situacija kompleksna i da su to ne laki razgovori.
"Mi nismo nikog napadali i optuživali, a vidite šta se srpskom narodu danas dešava", rekao je Vučić i istakao da je neophodno sačuvati mir i da susedni narodi ne koriste svaku priliku da se hvataju za gušu.
 
On je, komentarišući izjavu predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, koji je govorio pre njega, naveo da će uvek biti uz RS, ali mu je poručio da sačeka da vidi da li će se nešto promeniti.
Takođe je rekao da je Dodik u pravu u jednom, da se ne mogu kršiti zakoni unutar jedne zemlje i to oko najtežih pitanja, a da to nailazi na odobravanje spolja.
 
Dodik je prethodno rekao da se "u Srebrenici nije desio genocid, inače se ne bi toliko govorilo da jeste" i da građani u RS neće da žive sa "bosanskim muslimanima koji ih terete tako sramno".
  • sasa

    17.04.2024 07:30
    najeb*smo
    U Srebrenici je ubijeno i više hiljada Srba . Možete za njih poloziti cvece .
    Ne možete voditi politiku protiv celog sveta kao bilmezi ..... treba se prilagoditi i izvući korist za sebe
  • Petar

    17.04.2024 06:45
    Sve koji su ubijali zna se tacno ime i prezime da se procesuira i u zatvor. Oduzme im se imovina i da familijama ubijenih zrtava. Nisu se sami pobili. Srpski primitivci su to uradili. Zna se tacno ko. Komsija mi jednom pretio kako je on klao i ubijao i palio kuce tamo dok ga nisam uhvatio i nalomio ko beba zvecku.
  • zzz

    17.04.2024 06:43
    Ko da mu veruje?
    šešeljev šegrt osuđuje zločine. To je u najmanju ruku uvredljivo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.