Aprilski sneg pao u BiH i Hrvatskoj

U delovima Bosne i Hercegovine danas je počeo da pada sneg, a među prvima su se zabelili Bosanski Novi, Bosanska Kostajnica i Bosanska Krupa.
Aprilski sneg pao u BiH i Hrvatskoj
Foto: Pixabay
Portal Klix.ba preneo je da je sneg padao i u Bihaću.
 
Očekuje se da će intenzitet padavina biti pojačan tokom noći, a temperature će se u narednim danima spustiti ispod 10 stepeni.
Stranica BH Meteo navela je da se u narednim satima u planinskim krajevima očekuju snažnije padavine.
 
U BiH je do ponoći na snazi narandžasti meteoalarm zbog snažnih udara vetra koji će se kretati od 40 do 70 kilometara na sat, a očekuju su jače padavine i grmljavinsko nevreme.
Drastična promena vremena danas je zahvatila područje Hrvatske, a u delovima Zagorja pada sneg, javljaju hrvatski mediji.
 
Kamere Hrvatskog autokluba (HAK) snimile su sneg i na graničnom prelazu Macelj prema Sloveniji, kao i na slovenačkoj strani granice.
 
Hladna vazdušna masa prvo je zahvatila severozapad zemlje pa je došlo do osetnog zahlađenja.
 
U Zagorju i Međimurju temperature vazduha u 14 časova iznosile su od tri do pet stepeni, a u ostatku severozapadne i severne Hrvatske od pet do devet stepeni.
 
U Gorskom kotaru i Slavoniji temperature su od devet do 19 stepeni, a pre promene vremena na istoku Slavonije temperature su dosezale 28 stepeni.
 
Na Jadranu je od 17 stepeni ponegde u Istri, do 25 stepeni ponegde u Dalmaciji. 

Teme

sneg

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.