Pripadnici sekte pokušali da ubiju poznatog bolivudskog glumca jer je usmrtio dve antilope

Dva pripadnika poznate kriminalne bande Bišnoi iz Indije pucali su na stan poznatog bolivudskog glumca Salmana Kana iz osvete što je on ubio dve antilope.
Pripadnici sekte pokušali da ubiju poznatog bolivudskog glumca jer je usmrtio dve antilope
Foto: Pixabay
Pripadnici ove bande, ogranka pustinjske sekte koja smatra antilope za reinkarniracije svog duhovnog vođe, sa motora u prolazu su pucali na stan u Mumbaju koji obezbeđuje indijska policija.
Iz policije je saopšteno da su napadači uhapšeni u svom hramu, nakon što su pucali na stan glumca koji je meta bande Bišnoi od kad je 1998. godine upucao dve antilope prilikom rekreativnog lova.
On je tada osuđen na pet godina zatvora, ali je presuda ukinuta posle par dana, što je navelo Lorensa Bišnoija da objavi da će njegova banda "uzeti zakon u svoje ruke".
 
Bišnoi je inače optužen za organizovanje brojnih ubistava, uključujući i ubistvo poznatog indijskog repera Sindu Mus Vala 2022. godine, prenosi bangladeška agencija BSS.
 
Kan, koji je bio u stanu tokom napada i ostao nepovređen, glumio je u skoro 150 bolivudskih filmova i serija.
  • logika

    18.04.2024 09:50
    kako sad to?
    Indijci tvrde da vole, cuvaju, postuju zivotinje, da jedva i jedu meso, bla-bla?
    ma je li moguce da lazu, i da imaju veze sa prakticno nestankom tigrova, leoparda, slonova, antilopa itd?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Norveška povećava vojnu pomoć Ukrajini

Norveška će ove godine vojnu pomoć Ukrajini povećati za sedam milijardi kruna (oko 590 miliona evra), na 22 milijarde kruna (1,9 milijardi evra) - najavio je danas premijer Jonas Gar Store.

Belorusija zabranila Dojče vele

Beloruske vlasti proglasile su danas beloruski servis nemačkog državnog medija Dojče vele ekstremističkom organizacijom i zabranile njegove aktivnosti u zemlji.