Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.
Izrael napao Iran
Foto: Screenshot/Iranska revolucionarna garda/CNN
Prvi izveštaji kažu da su važni objekti u provinciji Isfahan, posebno nuklearni objekti, potpuno bezbedni i da nije zabeležena nijedna nesreća, obvjavila je iranska Press TV.
 
Nakon aktiviranja protivvazdušne odbrane u Isfahanu i Tabriz, nije zabeležen nijedan veliki pogodak i eksplozija izazvana bilo kakvom vazdušnom pretnjom.
Agencija Rojters, pozivajući se na tri upućena izvora, javila je o napadu navodeći kako iranski državni mediji rano jutros izveštavaju da su njegove snage uništile dronove.
Napad je usledio nekoliko dana  nakon što je Iran izveo napad donovima i raketama na izrael u znak odmazde na raketiranje iranskog konzulata u Damasku u kome je ubijeno više osoba.
 
 
Jedan izvor je rekao Rojtersu da SAD nisu umešane, ali da ih je Izrael obavestio pre napada.
 
Iranska novinska agencija Fars javila je da su se čule tri eksplozije u blizini vojne baze u Isfahanu.
 
Iranski zvaničnik rekao je Rojtersu da nije bilo raketnog napada i da su eksplozije rezultat aktiviranja iranskih sistema protivvazdušne odbrane.
  • Primus

    19.04.2024 15:35
    Jeste li ZAVRŠILI??? Hajde dosta više tog s...a !!!!
  • sNova

    19.04.2024 10:48
    @Trpimir
    ...odlično izabrano ime, trpiš i patiš u miru jel'da, ti bi eksplozije, krvoproliće,uništavanje, još milione nedužnih žrtava samo da nije ispred tvoje kuće
  • Musaši

    19.04.2024 10:40
    Sad će svi da zarade ekstra profit na nafti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet