SAD stavile veto na punopravno članstvo Palestine u UN

SAD su tokom glasanja u Savetu bezbednosti UN, stavile veto na punopravno članstvo Palestine u UN.
SAD stavile veto na punopravno članstvo Palestine u UN
Foto: Beta/AP
Nacrt rezolucije koji je predstavio Alžir i koji "preporučuje Generalnoj skupštini da država Palestina bude primljena u članstvo UN", dobio je 12 glasova za, jedan protiv i dva uzdržana.
Prijem jedne zemlje u UN treba prvo da dobije pozitivnu preporuku Saveta bezbednosti.
Treba da dobije najmanje devet od 15 glasova u prilog tome, i bez veta neke stalne članice i zatim da bude odobren u Generalnoj skupštini UN sa dvotrećinskom većinom.
  • E7

    19.04.2024 16:05
    Demokratija
    UN odavno nesluže ničemu. Amerika ta demokratska država totalno je spustila u blato. I koju god rezoluciju donesu, posle ako njima ne odgovara oni i slični njima je u opšte nepoštuju. Ovako više ne može. Zato izbijaju ratovi.
  • Iskoristiti u UN

    19.04.2024 10:12
    Pošto SAD i zapad uništavaju Palestince pomagajući genocid koji sprovodi Izrael, naša delegacija u UN to treba da iskoristi kad se bude pričalo o Srebrenici.
    Jednostavno pričati sa svim Ambasadorima muslimanskih država i objasniti im da je Rezolucija o Srebrenici strateški cilj SAD i zapada i da im zbog Palestine svi muslimani u svetu sada pokažu "Prkos" i glasaju protiv "rezolucije o Srebrenici koju gura zapad i SAD". Ovo je vrlo jednostavno objasniti i treba probuditi "Prkos protiv SAD" u muslimanskim ambasadorima u UN zbog svega što se dešava sa Palestinom, i da oni glasaju protiv njihove rezolucije u Srebrenici. To treba da bude taktika naše delegacije u UN.
  • tri slova

    19.04.2024 09:50
    Naravno! Da li je zaista neko očekivao drugačije. UN više praktično ne postoje, rezolucije i kada se donesu niko ih ne poštuje a pritom se takmiče ko će više puta uložiti veto na neku rezoluciju koja ponavljam nikoga ni na šta ne obavezuje. Glasanja su besmislena i cela institucija je razorena i potpuno nepotrebna.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet