Zaharova: Odluka SAD da odobri novu pomoć Ukrajini završiće se poniženjem kao u Vijetnamu

Odluka američkih kongresmena da odobre pomoć Ukrajini u iznosu od 60 milijardi dolara završiće se poniženjem SAD, kao u Vijetnamu i Avganistanu.
Zaharova: Odluka SAD da odobri novu pomoć Ukrajini završiće se poniženjem kao u Vijetnamu
Foto: Beta/AP
To je izjavila portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.
Ona je istakla da je sada jasno da Sjedinjene Države žele da se Ukrajina "bori do poslednjeg Ukrajinca" i da nastavi napade na rusku suverenu teritoriju i civile, prenosi Rojters.
Rusija će, dodala je, "bezuslovno i odlučno odgovoriti" na odluku Sjedinjenih Država da se još više uključe u rat u Ukrajini.
 
Prvi zamenik stalnog predstavnika Rusije u Ujedinjenim nacijama Dmitrij Poljanski rekao je da će američki paket pomoći značiti da će Kijev "funkcionisati malo duže, da će više novca biti strpano u nečije džepove, više oružja biće ukradeno, a desetine hiljada Ukrajinaca će otići u mlin za meso".
  • Ruske nebuloze

    22.04.2024 18:48
    Svet se raduje vašem Ruskom propadanju. ne brinite vi za Ameriku. brinite za Vas jer je Putin uništio vašu Rusiju za Vjek Vjekova.
  • Plaćač poreza

    22.04.2024 14:34
    Agencije prenose da samoproglašeni diktator Putin ne sme da napusti svoj bunker u Kremlju već dve nedelje dok Zelenski podržava svoje trupe na liniji fronta. Kako će Putin da vodi taj vaš ruski mir koristeći bunker wi fi?
  • Particulare matter

    22.04.2024 14:26
    Krv nevinih slovenskih pravoslavnih Ukrajinskih ljudi, žena i dece ti se sliva niz dlanove crna Marija.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Uhapšen bivši zamenik ministra odbrane Rusije

Bivši zamenik ruskog ministra odbrane, general Dmitrij Bulgakov, uhapšen je zbog sumnje na korupciju, izjavila je za agenciju RIA novosti predstavnica Istražnog komiteta Svetlana Petrenko.

EU produžila mandat Lajčaku do 31. januara

Savet EU usvojio je odluku o produžetku mandata specijalnom izaslaniku EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavu Lajčaku do 31. januara 2025. godine.