Najmanje 13 osoba uhapšeno jer su hteli da žrtvuju životinje za Pashu

Najmanje 13 osoba privedeno je u blizini jerusalimske Hramove gore jer su nameravali da žrtvuju jagnjad i koze u ritualu povodom praznika Pasha, saopštila je policija.
Najmanje 13 osoba uhapšeno jer su hteli da žrtvuju životinje za Pashu
Foto: Pixabay
U jednom slučaju, koza je pronađena skrivena u kolicima za bebe, dok je drugi osumnjičeni pokušao da prokrijumčari kozu u vreći za višekratnu upotrebu za kupovinu namirnica, navodi se u saopštenju, preneo je Tajms of Izrael.
Osumnjičeni, stari od 13 do 21 godine, odvedeni su na dalje ispitivanje, a životinje su oduzete i prebačene na neophodno veterinarsko lečenje.
"Izraelska policija deluje u Jerusalimu i u svim sektorima, zajedno sa drugim bezbednosnim agencijama, otvoreno i prikriveno, protiv bilo koje osobe koja pokuša da naruši red i deluje u suprotnosti sa zakonom i postojećom praksom jerusalimskih svetih mesta", navela je policija.
 
Poslednjih godina marginalne verske grupe sve češće pokušavaju da žrtvuju životinje na Pashu na Hramovoj gori, ali bezuspešno jer većina izraelskih bezbednosnih zvaničnika veruje da bi se to smatralo velikom promenom statusa kvo tog verskog mesta i izazvalo reakcije iz celog regiona.
  • A

    23.04.2024 14:53
    Ljude
    U Palestini žrtvuju ljude i decu. To je ok?
  • Sabahudin

    23.04.2024 14:39
    Omerović
    Vege Pasha?!?????!
  • V

    23.04.2024 11:55
    Neka žrtvuju sami sebe, a ne nedužne životinje!
    Zatucani primitivci i psihopate!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Uhapšen bivši zamenik ministra odbrane Rusije

Bivši zamenik ruskog ministra odbrane, general Dmitrij Bulgakov, uhapšen je zbog sumnje na korupciju, izjavila je za agenciju RIA novosti predstavnica Istražnog komiteta Svetlana Petrenko.

EU produžila mandat Lajčaku do 31. januara

Savet EU usvojio je odluku o produžetku mandata specijalnom izaslaniku EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavu Lajčaku do 31. januara 2025. godine.