Poljska će pomoći Ukrajini u vraćanju vojno sposobnih muškaraca, nije navela kako

Poljska je spremna da pomogne Ukrajini u vraćanju vojno sposobnih muškaraca u zemlju, rekao je poljski ministar odbrane Vladislav Kosinijak-Kamiš.
Poljska će pomoći Ukrajini u vraćanju vojno sposobnih muškaraca, nije navela kako
Foto: Pixabay
"Mislim da su brojni Poljaci nezadovoljni kada vide mlade Ukrajince u hotelima i kafićima i pri tom vide koliko napora ulažemo da pomognemo Kijevu", naglasio je Kosinijak-Kamiš.
 
On nije objavio detalje na koji način Poljska želi da pomogne.
Ukrajinska administracija objavila je nešto ranije nove regulative prema kojima se pasoši za vojno sposobne muškarce mogu davati samo unutar Ukrajine, a ne u stranim diplomatskim misijama.
Prema novim regulativama, muškarci od 18 do 59 godina nastanjeni u inostranstvu neće moći da produže pasoše ili da nabave nove.
 
Prema podacima Evrostata, oko 4,3 miliona Ukrajinaca živi u EU od kojih su oko 860.000 odrasli muškarci. Poljska je odobrila privremeni status za 950.000 Ukrajinaca, što je najviše posle Nemačke.
  • Б

    26.04.2024 12:32
    Пар ствари
    Приговор савести; цивилно служење; људска права и права избеглица; хранитељи породица - све то иде мачку о реп.
    Бивши британски министар одбране Волас и неидентификовани амерички функционер су "препоручили" управо закон о мобилизацији какав је Украјина донела. Чим су донели Закон, САД је одмрзао помоћ, чак се и Трамп сложио да то иде, али као зајам. Демократија, независност, људска права, владавина права, бре!
  • Maja

    25.04.2024 11:49
    I šta će biti kad pobiju sve ukrajinske vojno sposobne muškarce?Onda će krenuti mobilizacija po evropskim zemljama?A gde zive zena i deca od Zelenskog?
  • Mile

    25.04.2024 08:20
    čudno...
    A kod nas pljuvali Arkana kada je vraćao autobuse sa vojno sposobnim muškarcima iz HR koji su bežali sa fronta da bi u Srbiji gradili kuće,otvarali firme...dok su vojnici iz Srbije čuvali i ginuli za njihove kuće u HR.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Uhapšen bivši zamenik ministra odbrane Rusije

Bivši zamenik ruskog ministra odbrane, general Dmitrij Bulgakov, uhapšen je zbog sumnje na korupciju, izjavila je za agenciju RIA novosti predstavnica Istražnog komiteta Svetlana Petrenko.

EU produžila mandat Lajčaku do 31. januara

Savet EU usvojio je odluku o produžetku mandata specijalnom izaslaniku EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavu Lajčaku do 31. januara 2025. godine.