Španski premijer se povlači zbog istrage protiv njegove supruge

Španski premijer Pedro Sančez objavio je da se povlači s javnih dužnosti.
Španski premijer se povlači zbog istrage protiv njegove supruge
Foto: Beta/AP

Kako je naveo, mora da "stane i razmisli" hoće li i dalje biti na čelu vlade nakon što je sud u Madridu otvorio preliminarnu istragu protiv njegove supruge zbog korupcije i trgovine uticajem.

"Hitno mi je potreban odgovor na pitanje treba li da nastavim da vodim vladu ili da odustanem od te časti“, napisao je na društvenoj mreži X.

Sindikat Manos Limpias (Čiste ruke) prijavio je njegovu suprugu Begonu Gomez da je pomagala preduzetnicima na tenderima i da je imala koristi od toga.
 
Sud je juče objavio da de otvorio istragu, ne navodeći pojedinosti.
 
Ministri iz Sančezove vlade levice ocenili su to kao lažnu prijavu jer je navodno sindikat koji ju je podneo blizak krajnjoj desnici.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet