Turska odobrila izručenje osumnjičenog za ubistvo devojčice u Severnu Makedoniju

Turska je odobrila ekstradiciju Ljupča Palevskog, prvosumnjučenog za prošlogodišnje dvostruko ubistvo - saopštilo je danas Ministarstvo pravde Severne Makedonije.

Ljupčo Palevski, prvoosumnjičeni za kidnapovanje i ubistvo 14-godišnje Vanje Đorčevske i 74-godišnjeg Panča Žežovskog, uhapšen je 5. decembra u gradu Balikesir u Turskoj po međunarodnoj poternci, a 11. decembra mu je određen ekstradicioni pritvor.

Javno tužilaštvo Severne Makedonije je saopštilo da je za "lice osumnjičeno za dva krivična dela otmice, kao i dva ubistva na svirep način" po predlogu Osnovnog javnog tužilaštva Skoplje "već određena mera pritvora... odmah po njegovoj eksteadiciji".

Turske sudske vlast su Palevskog 29. decembra stavile privremeni zatvor u Zatvorenoj kaznenoj popravnoj ustanovi "Balikesir" radi ekstradicije Severnoj Makedoniji, "u skladu sa članom 16. Evropske konvencije o ekstradiciji zločinaca".
 
Za saučesništvo u dvostrukoj otmicu i ubistvu na svirep način su osumnjičeni Velibor Manev, Vlatko Kešišov i Bore Videvski, koji su u pritvoru u Skoplju, dok je Vanjin otac, Aleksandar Đorčevski, osumnjičen da je pomagao u otmici njegove kćerke.
 
Tela maloletne Skopljanka Vanje i frizera Panča iz Velesa, čiji je nestanak prijavljen 27, odnosno, 24. novembra, nađena su 3. decembra.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet