Portugalac bio rob 17 godina, uprkos ozbiljnim povredama uspeo da pobegne

Portugalska policija saopštila je da je uhapsila četiri osobe zbog sumnje da su držale jednog muškarca starog 54 godine kao roba 17 godina u severnoj oblasti Bragansa.
Portugalac bio rob 17 godina, uprkos ozbiljnim povredama uspeo da pobegne
Foto: Pixabay
U saopštenju se navodi da je taj muškarac preživeo fizičko i psihološko zlostavljanje, prisilni rad i "iznajmljivanje" drugim licima za poljoprivredni rad, prenosi Rojters.
"Živeo je u ponižavajućim uslovima, provodeći noći u kombiju bez minimalnih uslova za življenje, zdravlje, higijenu i ishranu", rečeno je iz policije, kao i da mu optuženi "nikad nisu dozvolili da dobije medicinsku negu, čak i kad je bio ozbiljno povređen".
Navodi se i da je žrtva posle 17 godina zatočeništva, sa trajnim povredama koje mu ograničavaju sposobnost kretanja, uspela da pobegne i da sada dobija specijalizovanu podršku.
 
Slučajevi radne eksploatacije i trgovine ljudima u porastu u Porugaliji, a naročito kada je reč o poljoprivredoj oblasti. Savet Evrope je u junu 2022. godine istakao da je Portugalija identifikovala 1.152 žrtve trgovine ljudima od 2016. do 2020. godine, piše Rojters. 

Teme

rob

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet