Bajden nazvao Indiju i Japan ksenofobičnim zemljama zato što ne žele da prime migrante

Američki predsednik Džozef Bajden je nazvao Indiju i Japan "ksenofobičnim državama" zbog toga što ne žele da prime migrante.
Bajden nazvao Indiju i Japan ksenofobičnim zemljama zato što ne žele da prime migrante
Foto: Beta/AP
On je to rekao tokom govora na akciji prikupljanja sredstava za svoju izbornu kampanju, u sredu uveče.
Bajden je na donorskoj večeri pred publikom koju su činili mahom Amerikanci azijskog porekla, rekao da se predstojeći izbori u SAD tiču "slobode, Amerike i demokratije" i da ekonomija zemlje napreduje "zbog vas i mnogih drugih, jer SAD prima migrante".
"Zašto Japan ima ekonomskih problema? Zašto Indija? Zato što su ksenofobični. Oni ne žele migrante, a oni su to što nas čini jakim, jer imamo priliv radnika koji žele da budu ovde i žele da doprinesu", dodao je američki predsednik.
 
Do sada nije bilo reakcije ni japanske ni indijske vlade na ove Bajdenove reči.
  • Aleks

    02.05.2024 20:49
    Miro Tvor Ac
    Ameri su mirofobični.
  • Realista

    02.05.2024 18:04
    priliv gluposti
    Ne postoji taj migran ili radnik koji može da zaradi dovoljno da pokrije apetite alavog američkog establišmenta. Japan i Indija to znaju a pri tom Indija godišnje izveze oko milion baš tih radnika u SAD. Da je Bajden bar malo obrazovaniji, znao bi da su kulturološke razlike između upravo nabrojanih država i bliskog istoka nepremostive, ovako, prost kakav jeste, seje gafove na sve strane.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.