Sadik Kan gradonačelnik Londona po treći put

Londonski gradonačelnik Sadik Kan zvanično je odneo pobedu na prestoničkim izborima treći put, pobedivši torijevku Suzan Hol.
Sadik Kan gradonačelnik Londona po treći put
Foto: Beta/AP
Kan, laburista, odneo je pobedu u devet od 14 izbornih jedinica u Londonu.
On je obezbedio 1.088.225 glasova, dok je za Hol glasalo 812.397 birača, javlja Standard.
Prema London Elects-u, koji upravlja izborima za gradonačelnika i skupštinu Londona, glasalo je 40,5 odsto birača, a izlaznost je bila samo 1,5 odsto manja u odnosu na 2021. godinu.
 
Beksli i Bromli, predvođeni konzervativcima, imali su najveću izlaznost u biračkoj jedinici sa 48 odsto, prenosi Gardijan.
  • Koja

    05.05.2024 06:08
    Lagano
    Vraćanje imperije u prihvatljive okvire , Indijci, Pakistanci gradonačelnici , premijeri ...
  • gradjaninX

    04.05.2024 20:27
    Znaci ni kod njih nece biti bolje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.