Porošenko odgovorio na poternicu Rusije: Slikao se pored zarobljenog ruskog tenka

Bivši predsednik Ukrajine Petro Porošenko odgovorio je Moskvi, koja je za njim izdala poternicu, tako što se fotografisao pored osvojenog ruskog tenka na ratištu.
Porošenko odgovorio na poternicu Rusije: Slikao se pored zarobljenog ruskog tenka
Foto: Screenshot (YouTube/Council on Foreign Relations)
"Danas me je rusko ministarstvo policije stavilo na poternicu. Da li im se naši dronovi nisu dopali, ili naš sistem suprotstavljanja njihovoj špijunaži, koji trenutno radi protiv ruskih bespilotnih letelica? A možda i naša oprema i drugo oružje, nisam siguran", naveo je on na društvenim mrežama, preneo je ukrajinski portal prm.ua.
On je dodao da njemu to "izuzetno odgovara", kao i odbrambenim snagama.
 
"Prija mi sve što uništava rusku okupaciju na našem, ukrajinskom tlu. Nismo se zaustavili i nećemo se zaustaviti ni na jedan dan, dok ne oslobodimo celu našu zemlju", istakao je bivši lider Ukrajine. 
Porošenko je napomenuo da nije naveden razlog za stavljanje na poternicu.
 
"Nadam da je to zbog patriotizma i ljubavi prema Ukrajini. To je meni priznanje, praktično, borbeno priznanje. Uostalom, sve što sam radio poslednjih godina sada je, očigledno, dobilo visoku ocenu", istakao je Porošenko.
 
 
Ranije danas na sajtu Ministarstva unutrapnjih poslova Rusije objavljeno je da su Porošenko i aktuelni predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski stavljeni na poternicu.
  • Vlajko

    05.05.2024 08:34
    @svedok saradnik
    Ukrajina je prva napravila potez, kad je Porosenko doso na vlast najavili su prestanak Harkovskog sporazuma. Sledeci korak je bio Ukrajina u NATO. Onda je Rusija pogazila sporazum o nepovredivosti granica. Cisto da imamo u vidu kompletan tajmlajn.
  • BP

    05.05.2024 00:34
    To je zbog gaženja dva sporazuma iz Minska, kad je ovo ratovanje bilo samo daleka mogućnost. Plakaće kasnije, ali džaba mu. On je svoje upropastio.
  • Професор

    04.05.2024 23:48
    Није њему лако. Навукли их да ратују против браће и сада је само питање шта ће остати од Украјине.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.