Izrael: Šaljemo delegaciju na pregovore, nastavljamo operacije u Rafi

Izrael je večeras saopštio da će poslati delegaciju na posredničke pregovore sa Hamasom, pošto je ta militantna palestinska organizacija prihvatila predlog o primirju koji su sačinili Katar i Egipat.
Izrael: Šaljemo delegaciju na pregovore, nastavljamo operacije u Rafi
Foto: AP/Planet Labs PBC
Naveli su da je Izrael nastavio operacije u Rafi kako bi "izvršio vojni pritisak" na Palestince.
"Izrael će poslati delegaciju na posredovanje kako bi se iscrple mogućnosti za postizanje sporazuma o primirju, čak i ako su predlozi Hamasa daleko od suštinskih zahteva Izraela", navodi se u saopštenju iz kabineta premijera Benjamina Netanjahua.
Ratni kabinet je odlučio da nastavi operaciju u Rafi kako bi izvršio vojni pritisak na Hamas, dodaje se u saopštenju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).