FBI uhapsio srpskog državljanina zbog nestanka žene od koje se razvodio

Američki Federalni istražni biro (FBI) uhapsili su srpskog državljanina Davida Kneževića na aerodromu u Majamiju proteklog vikenda u vezi sa nestankom njegove supruge Ana Marije Knežević Enao.
FBI uhapsio srpskog državljanina zbog nestanka žene od koje se razvodio
Foto: Beta/AP
Protiv 36-godišnjeg Kneževića, koji živi u Fort Loderdejlu, podignuta je optužnica zbog otmice njegove 40-godišnje supruge, s kojom je bio u procesu razvoda. Ana Knežević nestala je 2. februara iz stana u Madridu, u kojem je boravila, otkad su se ona i David razveli krajem prošle godine.
 
Kneževićev advokat Kenet Padovic u kratkom telefonskom razgovoru za Glas Amerike rekao je da ne može da komentariše slučaj u ovoj fazi. Padovic je prethodno odbacio da njegov klijent ima bilo kakve veze sa nestankom svoje supruge.
David Knežević, koji je rođen u Srbiji, na kratko se pojavio pred federalnim sudom u Majamiju u ponedeljak, a u petak ga čeka pretres na kojem će biti doneta odluka o kauciji.
 
"Španska nacionalna policija, Služba za carinu i zaštitu granica SAD, Služba za diplomatsku bezbednost Stejt departmenta i FBI nastavljaju istragu. Zato što se radi o istrazi koja je u toku, nikakve druge informacije neće biti objavljene", saopštio je FBI.
Ana Knežević, koja je rođena u Kolumbiji, ali je u međuvremenu dobila američko državljanstvo, nije viđena otkad je muškarac sa kacigom auto-lakom onesposobio bezbednosne kamere u zgradi u kojoj je boravila u Madridu.
 
Anina prijateljica Sana Ramo i još jedna žena dobile su SMS poruke sa Aninog telefona dan kasnije, u kojima je pisalo da će Ana sledećih nekoliko dana provesti sa muškarcem kog je tek upoznala. Ramo je rekla da te poruke nisu napisane u Aninom stilu i da ona nikad ne bi otišla sa nekim koga je tek upoznala.
 
Kneževići su bili u braku 13 godina. Vlasnici su kompanije "EOX Technology Solutions Inc." koja pruža kompjutersku podršku firmama na jugu Floride. U javnim dokumentima može se videti da poseduju kuću i još dve nekretnine u Fort Loderdejlu, od kojih je jedna trenutno u procesu vraćanja banci, zbog neplaćanja kredita.
Anin brat Huan Enao je u razgovoru sa detektivom iz Fort Loderdejla opisao razvod njegove sestre i zeta kao "gadan", piše u policijskom izveštaju. Huan je policiji takođe rekao da je David bio besan zbog toga što će sa Anom morati da podeli značajnu sumu novca.
 
Davidov advokat Padovic je u februaru odbacio da je razvod bio neprijateljski i naveo da njegov klijent sarađuje sa policijom. Prema njegovim rečima, David je bio u Srbiji kada je Ana nestala.
  • R49

    07.05.2024 07:54
    Ima raznih policija
    Izgleda da je David snalažljiv čovek, ali to mu neće pomoći ako je kriv jer istragu ne vrši srpska policija.
  • Kralova

    07.05.2024 07:29
    Dali vise moze bez ovih nasih divljaka po svetu da nas ne sramote? Dali moze boze dragi da napisu neku lepu vest.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).