Poljska jača svoju granicu sa Belorusijom, a planira da ojača granicu sa Rusijom

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom.
Poljska jača svoju granicu sa Belorusijom, a planira da ojača granicu sa Rusijom
Foto: Pixabay
Ministar odbrane Poljske Vladislav Kosinjak-Kamiš je rekao da povećano prisustvo poljskih i savezničkih vojnih snaga u regionima blizu granice takođe pomaže da se pooštre istočne granice NATO i Evropske unije.
On se u intervjuu za privatni poljski radio Zet založio za to da Poljska izgradi liniju odbrambenih bunkera i rovova duž te granice kao i duž one sa ruskom eksklavom Kalinjingradom, što su baltičke države već uradile.
Poljski zvaničnici tvrde da je talas nelegalne migracije iz Belorusije orkestriran od strane te zemlje i Rusije da bi destabilizovali Poljsku, ukrajinskog saveznika, kao i celu EU. Ona je u velikoj meri zaustavljena metalnom barijerom koju je Poljska završila prošle godine, ali neki ilegalni prelazi se nastavljaju.
  • w/e

    10.05.2024 01:00
    cool
    Masovna ilegalna migracija je losa i destabilizuje EU? Zar nisu pre 10 godina u EU rekli kako su svi dobrodosli? Milioni izbeglica iz "Sirije" tj. niko ne zna odakle su dosli najnormalnije i tada nije bilo dezurnih krivaca. Ilegalni migranti svakodnevno vrse invaziju u Spaniji i Italiji putem mora.. jel i za to kriv Putinov uticaj u Africi? Ako ih masovna ilegalna migracija destabilizuje, zasto se ne potrude da je sprece? Izgleda je problem samo sa migracijom sa Ruske i Beloruske teritorije..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet