Putin saopštio ko će biti premijer

Ruski predsednik Vladimir Putin predložio je ponovno imenovanje Mihaila Mišustina za premijera.
Putin saopštio ko će biti premijer
Foto: Beta/AP
Nakon što je Putin u utorak stupio na novi šestogodišnji predsednički mandat, tamošnja Vlada je, prema odredbama ruskog Ustava, podnela ostavku.
 
I dok se proteklih dana nagađalo da bi moglo doći do promena na nekim važnim i bitnim funkcijama, a ruski nezavisni mediji navodili i mogući odlazak Mihaila Mišustina s pozicije premijera, Putin ga je ponovno predložio za tu funkciju.
"Predsednik Vladimir Vladimirovič Putin podneo je Državnoj Dumi predlog o kandidaturi Mihaila Vladimiroviča Mišustina za mesto predsednika Vlade. Zastupnici će danas u ime svojih birača doneti odgovornu odluku o ovom pitanju", izvestio je predsednik Dume Vjačeslav Volodin u aplikaciji za razmenu poruka Telegram.
Putinu je ovo peti mandat na vlasti, a Mišustina je za predsednika Vlade prvi put nominovao u januaru 2020. godine, kada je Vlada na čelu s Dmitrijem Medvedevom dala ostavku nakon predsednikovih najavljenih važnih ustavnih promena u političkom sistemu zemlje.
 
Mišustin, koji će govoriti u Dumi pre glasanja, mora da odgovori kako će rešiti niz zadataka koje je Putin postavio Vladi, uključujući "ekonomski i regionalni razvoj, te povećanje obrambene sposobnosti naše zemlje", rekao je Volodin.
  • Plaćač poreza

    11.05.2024 12:09
    Rusija mora da izgubi rat u Ukrajini. To je ono što svaki diktator na planeti treba da vidi. Sposobnost ili neuspeh civilizkvanog razvijenog zapadnog sveta da zaustavi i kazni ruske zločine u Ukrajini će odvratiti ili podstaći agresiju diktatura širom sveta, uključujući i ovu u Srbiji.
  • zztop

    10.05.2024 10:24
    A medvedev za sekretara ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet