Ministar bezbednosti Izraela: Al Aksa pripada samo državi Izrael

Ministar nacionalne bezbednosti Izraela, desničarski političar Itamar Ben-Gvir je danas posetio džamiju Al-Aksa u Jerusalimu i proglasio da to sporno sveto mesto pripada "samo državi Izrael".
Ministar bezbednosti Izraela: Al Aksa pripada samo državi Izrael
Foto: Pixabay
Ben-Gvir je rekao da je ta poseta odgovor na potez tri evropske zemlje - Španije, Irske i Norveške, da jednostrano priznaju Palestinu kao nezavisnu državu.
Poseta će širom sveta verovatno biti ocenjena kao provokacija.
 
"Nećemo dozvoliti čak ni izjavu o palestinskoj državi", dodao je on.
Tu svetinju poštuju Jevreji i muslimani, a Izrael dozvoljava Jevrejima da posećuju verski kompleks, ali ne i da se tamo mole.
  • Siniša

    23.05.2024 07:48
    Zaborav
    Rimljani su okupirali Judeju u prvom veku p.n.e., pogubili poslednjeg vladara Makabejske dinastije i od tada su Jevreji podigli nekoliko ustanaka. Prvi veliki ustanak ugušili su Flavijevci 70. g.n.e. rušeći veliki hram. Pobili su ili porobili stanovništvo grada, a od hramskog blaga izgradili Koloseum. Posle gušenja trećeg velikog ustanka pod Bar Kobom stanovništvo Judeje je definitivno desetkovano. Rimljani su uspešno oprali ruke od tih događaja, a jedna od tih tekovina je i najveća svetska religija.
  • А

    23.05.2024 06:31
    А
    А на чијој је земљи створена"држава израел"? Вршите Геноцид над Палестинским Народом у 21 веку као Хитлер што је чинио у 2 с.рату над вама Јеврејима што је недопустиво и неопростиво!
  • w/e

    22.05.2024 23:40
    cool
    Izrael je cak i hapsio ortodoksne jevreje koji su planirali da zrtvuju jagnje na Hramovnoj Gori (Temple Mount). Medjutim, u Izraelu se uveliko prica o zrtvovanju crvenih krava i izgradnji 3. hrama, sto podrazumeva rusenje al-aqsa dzamije. Izjava da ta dzamija pripada samo Izraelu znaci da mogu da rade sa njom sta god hoce. Ukoliko se niko nije bunio kada je Erdogan od Aja Sofije (pravoslavne crkve) napravio dzamiju, ne znam zasto se sada dize prasina oko dzamije u Izrelu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Rekordna zaplena kokaina u Nemačkoj

Nemačka policija je zaplenila rekordnih 35 tona kokaina, vrednog skoro dve milijarde evra, i uhapsila sedam osoba u koordinisanoj raciji u sedam saveznih država.