Kletve na protestu u Podgorici: Poručeno da se u Srebrenici nije desio genocid

Ispred zgrade Vlade Crne Gore u Podgorici je i večeras priređen protest zbog usvajanja u UN - uz glas i Crne Gore - Rezolucije Generalne skupštine UN o genocidu u Srebrenici.
Kletve na protestu u Podgorici: Poručeno da se u Srebrenici nije desio genocid
Foto: Pixabay
Čule su se kletve i da se u Srebrenici "desio zločin, a ne genocid", te da su mnogi ubijeni bili u paravojnim formacijama Nasera Orlića.
 
Kao i na protestnom skupu juče okupljeni su i danas držali zastave Srbije, Kraljevine Crne Gore i Rusije, a neki su bili u majicama sa slovom "Z", simbolom ruske vojne akcije u Ukrajini i skandirali Ratku Mladiću, uzvikivali "Izdaja" i "Rusija".
Organizatori skupa su bili Srpski kulturni centar "Patrijarh Varnava", Srpski kulturni klub "Sveti Sava", Srpsko društvo Sveti Sava iz Bijelog Polja, Udruženje poštovalaca učesnika oslobodilačkih ratova 1912-1918, NVO "Herceg" – Pljevlja, NVO "Srpska nit", NVO "Božuri", NVO "Stupovi", NVO "Miholjski zbor", NVO "Serdar" i Noćni vukovi.
Na skupu su bili i pravoslavni sveštenici, poslanik Ujedinjene Crne Gore (UCG) Vladimir Dobričanin, predsednik "Prave Crne Gore" Marko Milačić, bivša ministarka prosvete Vesna Bratić.
 
"Čuli smo da je izglasana sramna rezoluzija o Srebrenici. Predsednik Vlade i predsednik države znaju da mi nismo bili za to. Ovo je pitanje od nacionalnog interesa za srpski narod. Pozivam vas noćas da ne pravite blokade, danas nas je malo. Nosite u srcu Svetog Vasilija Ostroškog i mitropolita Amfilohija i pobedićemo", rekao je direktor Osnovne škole "Bajo Pivljanin" Milutin Mirjačić.
 
Rekao je da je "Amerika najveća zločinačka zemlja na svetu" i onima koji su danas izglasali "sramnu rezoluciju" poželeo da im se "vrati onako kako su radili".
 
"Ne mogu da prihvatim da su samo Srbi zločinci i genocidaši. Srbi i muslimani mogu se samo pomiriti ako sednu za sto, a ne može ih pomiriti Amerika, Engleska i Njemačka", rekao je on.
 
Savo Klakor iz "Nove srpske demokratije" je okupljenima rekao da je u Srebrenici ubijeno 2.000 pripadnika Armije BiH, da tamo jeste počinjen zločin, ali ne i genocid, i da su mnogi Bošnjaci iz tog kraja bili pripadnici vojnih formacija Nasera Orića.
 
"Jedino je srpski narod žrtva genocida kroz dva svetska rata i građanske ratove na prostoru Jugoslavije", rekao je Klakor.

Komentari 6

  • Breeeeee

    24.05.2024 13:30
    Bre
    Dokle će ova Srbija svima biti majka , a oni Srbima maćeha.Koliko Srba je u Crnoj gori na direktorskim pozicijama , a svaka šuša sa kupljenom diplomom kao ponosni Crnogorac koji radi za Crnu Goru , a plaća ga Srbija...Čiji je Vračar ? Reče javno na TV jedan Crnogorac da je to mala Crna Gora u Srbiji.ŽALOSNO MOJA SRBIJO.Srbijom treba da vladaju Srbi.⛪
  • Opažanje

    24.05.2024 10:15
    Spajić je u CG izveo državni puč ovim glasanjem jer je prevario glasače koji su ga postavili.
    Pošto se menja odnos snaga u svetu sigurno će ovo glasanje u UN neko nekad u CG iskoristiti za otcepljenje Srba od CG koji su ih proglasili za genocidne u UN prevarom birača. A pogledajte kartu to su sve opštine od mora do granice sa Srbijom naslonjene na RS koja takođe ovim glasanjem gde je prekršen Dejton dobija pravo na otcepljenje zauvek, jer UN rezolucija ostaje zauvek i uvek u povoljnom trenutku može da se izvuče iz ormara.
  • Nidža

    24.05.2024 09:39
    Eto još nekih "nasera orlića" uskoro u Crnoj Gori, blago vama... Tačno bebraća Srbi ni u ludulu neće je braniti, što bi, jer će se tamo dični s njim ižljubit bratski i izgrlit, a oni-naser nije Crnogoraca i neće naći.. sem po svijetu ili Srbiji, koje doduše ne vole, ali se svojoj domovini ni za živu glavu ne vraćaju. Srećno vam bilo i dugovečno s novom braćom!!!Drago mi je.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Rekordna zaplena kokaina u Nemačkoj

Nemačka policija je zaplenila rekordnih 35 tona kokaina, vrednog skoro dve milijarde evra, i uhapsila sedam osoba u koordinisanoj raciji u sedam saveznih država.