Hrvatski ministar: Srbija daleko od suočavanja sa svojom prošlošću

Hrvatski ministar spoljnih i evropskih poslova Gordan Grlić Radman komentarisao je reakciju rukovodstva Srbije na Rezoluciju o Srebrenici.
Hrvatski ministar: Srbija daleko od suočavanja sa svojom prošlošću
Foto: Pixabay
Kako je rekao, ovakve reakcije pokazuju da je Srbija daleko od suočavanja sa svojom prošlošću.
On je istakao da se rezolucijom nijedan narod ne proglašava genocidnim, osim što se UN obavezao da će komemorisati taj događaj, prenela je agencija Hina.
"Ova rezolucija nastoji da doprinese da se zločin genocida više nikad i nigde ne ponovi", rekao je Grlić Radman.
 
On je dodao da su međunarodni sudovi utvrdili da se u Srebrenici dogodio genocid i da Srbija nije sprečila da se taj zločin dogodi niti kaznila njegove počinitelje.
  • Warhammer

    25.05.2024 15:13
    ko o cemu.,
    Ajmo,Jasenomac,paljba u misiju rupu i ne izlazi dok te ne pozovemo da potpises deklaraciju o genocidu hrvata nad Srbima u Jasenovcu.O Jastrebarskom cemo posebno.
  • Muči

    25.05.2024 13:46
    ziiiiiiiip
    Lopov o poštenju k o moralu itd
  • Zemlja čudesa

    25.05.2024 12:10
    Hrvatska se još 90-ih suočila sa svojom prošlošću i čvrsto je prigrlila. Rezultati izbora od pre par dana pokazuju da taj zagrljaj ne popušta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet