Venecuela planira da drastično poveća prizvodnju nafte

Venecuela planira da dostigne 1,23 miliona barela dnevne proizvodnje nafte u decembru 2024, što bi bio rast od početka godine za oko 290.000 barela dnevno, saopšteno je danas iz vlade te zemlje.
Venecuela planira da drastično poveća prizvodnju nafte
Foto: Pixabay
Ministar nafte Pedro Telečea naveo je da takav razvoj situacije očekuje nakon postavljanja novih platformi za bušenje nafte, preneo je Rojters.
 
On je dodao da južnoamerička zemlja trenutno ima 25 aktivnih naftnih platformi, zahvaljujući kojima je ovog meseca proizvedeno 924.000 barela nafte dnevno.
Pored ostalog, to omogućuje snabdevanje domaćeg tržišta sa 102.200 barela benzina i 23.500 barela dizela dnevno.
Do ovakvog rasta došlo je nakon što je američko ministarstvo finansija izdalo naftnom sektoru Venecuele načelnu šestomesečnu uvoznu dozvolu.
 
Vašington je u međuvremenu počeo da odobrava i pojedinačna ovlašćenja energetskim kompanijama u Venecueli, navodi agencija.
  • Jakobsfield

    25.05.2024 13:31
    Darkoni
    Nije, i nikada neće, sa takvom državom. U državama najbogatijim resursima se najlošije živi. Šta od prirodnih resursa poseduje Švajcarska, npr...? A šta Kongo, Nigerija...? Venecuela ima više nafte od Rusije, iza koje je odmah Libija, a prosečan stanovnik treba da potroši više od cele plate na pun rezervoar. Poznato? Da se danas otkriju nalazišta nafte kao u Norveškoj 50-ih, ko bi pokupio kajmak?
  • Darkoni

    25.05.2024 12:35
    Rusi su mogli normalno da žive da im nije pomahnitalog Putina. Ovako rusi zbog sankcija ostaju bez prihoda ali eto bar se venecuelanska sirotinja malo oporavlja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet