Bećirović o rezoluciji o Srebrenici: Pobeda BiH, nismo nikome plaćali 500.000 dolara da je usvoji

Predsedavajući Predsedništva BiH Denis Bećirović je povodom usvajanja Rezolucije o genocidu u Srebrenici izjavio da je BiH pobedila i da je tu pobedu nemoguće osporiti.
Bećirović je dodao da će se tek ustanoviti koliko su "negatori genocida plaćali nekim državama".
 
Bećirović je na Instagramu naveo da je BiH pobedila ubedljivo i da će iz meseca u mesec, iz godine u godinu, to biti sve jasnije - 84 glasa za istinu i BiH i samo 19 glasova za negatore genocida, preneo je Klix.ba.
 
"Svaki glas za Bosnu i Hercegovinu je čist kao suza. Mi nismo nikome plaćali 500.000 dolara da bude uzdržan. Koliko su negatori genocida plaćali nekim državama to ćemo tek saznati", kazao je Bećirović.
Istakao je da je Bosna i Hercegovina pokazala dostojanstvo i da se izborila za pravdu i istinu.
 
"Bosna i Hercegovina je pokazala snagu i odlučnost. Bosna i Hercegovina nije zanemela kako to govori aktuelni predsednik Srbije, mi iskazujemo poštovanje žrtvama genocida u Srebrenici", kazao je on.
Dodao je da u Generalnoj skupštini UN nije bila sportska utakmica, već je usvojena Rezolucija o jedinom genocidu u Evropi posle Drugog svetskog rata.
 
"Umesto što koristi reč 'ponos' pozivam predsednika Srbije da počne da koristi reč 'sramota'", rekao je Bećirović.
 
On je pozvao Vučića da, umesto serviranja medijskih podvala, pročita presudu Međunarodnog suda pravde, presude Međunarodnog krivičnog tribunala za bivšu Jugoslaviju i Rezoluciju Generalne skupštine UN o obeležavanju i sećanju na genocid u Srebrenici.
 
"Umesto tradicionalne nacionalističke discipline pretvaranja očiglednih poraza u pobede, pozivam predsednika Srbije da pogleda istini u oči. Vreme je", naveo je Bećirović. 
  • Mrki

    29.05.2024 11:45
    Pravda
    Slava Bogu na visinama a na zemlji među ljudima mir
  • Вук

    28.05.2024 11:08
    В
    Хахахахахахахаха!
  • Истина

    27.05.2024 17:39
    Рече човек без имало стида и срамоте како је неко плаћао 500000 нечега некоме а како су они поштено дошли до 84 гласа???Прво ви сте протекторат,стране судије,војска...а за ваше гласове светски "полицајци "су претили свима по свету,уцењивали...А у Бих за време рата није погинуо ни један политичар било са које стране али је зато народ са све три стране напунијо гробља.Зато народе у памет се дај!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet