Mandić: Rezolucija o genocidu u Jasenovcu biće na dnevnom redu Skupštine Crne Gore

Rezolucija o genocidu u Jasenovcu naći će se na dnevnom redu Skupštine Crne Gore, kazao je predsednik crnogorskog parlamenta Andrija Mandić.
Mandić je to rekao novinarima u Skupštini, upitan da prokomentariše izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da Crna Gora nikada neće doneti rezoluciju o Jasenovcu, javlja TVCG.
 
Mandić je naveo da će se Predlog rezolucije o genocidu u Jasenovcu naći na dnevnom redu Skupštine Crne Gore, jer je većina poslanika za to.
"Kao što vam je poznato, većina poslanika je to potpisala i ja nemam sumnje da će se svi držati potpisa koji je obavezujući, bar u političkom životu, kao i u ljudskim odnosima", kazao je Mandić.
 
Predsednik Srbije rekao je nakon usvajanja Rezolucije o genocidu u Srebrenici, koja sadrži amandmane Crne Gore, da Crna Gora "nikad neće doneti zakon, rezoluciju ili deklaraciju o genocidu u Jasenovcu".
"Neće doneti, oni su to sami rekli, ali su sami rekli to misleći da će time da kupe dva dana oko Srebrenice i da će onda svi to da zaborave", rekao je Vučić.
 
Vučić je izrazio i spremnost da se izvini ako ne bude tako. 
 
"Najsrećniji bih bio da se izvinim, ali nažalost neće biti potrebe", dodao je on. 
  • Crnogorac NS

    27.05.2024 20:47
    Premijer Spajić je obećao da će doneti rezoluciju o Jasenovcu, i bilo bi sramota da za 700.000 ubijenih Srba, Roma i Jevreja je ne bude !
  • Bob Rock

    27.05.2024 20:04
    Sto za jednog
    Mandic i ostala srpsko- ruska bratija imaju utemeljen cilj i zadatak da zaustave napredivanje C.Gore ka EU koja je najdalje dogurala od svih u vreme Djukanovica..dok nakon pada sve je stalo..Ako Spajic misli da udje u EU treba koliko veceras da otkaci sve srpske sluge i paravojnu crkvu Srbije u protivnom gubi drzavnost i samostalnost..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Uhapšen bivši zamenik ministra odbrane Rusije

Bivši zamenik ruskog ministra odbrane, general Dmitrij Bulgakov, uhapšen je zbog sumnje na korupciju, izjavila je za agenciju RIA novosti predstavnica Istražnog komiteta Svetlana Petrenko.

EU produžila mandat Lajčaku do 31. januara

Savet EU usvojio je odluku o produžetku mandata specijalnom izaslaniku EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavu Lajčaku do 31. januara 2025. godine.