Mandić: Rezolucija o genocidu u Jasenovcu biće na dnevnom redu Skupštine Crne Gore

Rezolucija o genocidu u Jasenovcu naći će se na dnevnom redu Skupštine Crne Gore, kazao je predsednik crnogorskog parlamenta Andrija Mandić.
Mandić je to rekao novinarima u Skupštini, upitan da prokomentariše izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da Crna Gora nikada neće doneti rezoluciju o Jasenovcu, javlja TVCG.
 
Mandić je naveo da će se Predlog rezolucije o genocidu u Jasenovcu naći na dnevnom redu Skupštine Crne Gore, jer je većina poslanika za to.
"Kao što vam je poznato, većina poslanika je to potpisala i ja nemam sumnje da će se svi držati potpisa koji je obavezujući, bar u političkom životu, kao i u ljudskim odnosima", kazao je Mandić.
 
Predsednik Srbije rekao je nakon usvajanja Rezolucije o genocidu u Srebrenici, koja sadrži amandmane Crne Gore, da Crna Gora "nikad neće doneti zakon, rezoluciju ili deklaraciju o genocidu u Jasenovcu".
"Neće doneti, oni su to sami rekli, ali su sami rekli to misleći da će time da kupe dva dana oko Srebrenice i da će onda svi to da zaborave", rekao je Vučić.
 
Vučić je izrazio i spremnost da se izvini ako ne bude tako. 
 
"Najsrećniji bih bio da se izvinim, ali nažalost neće biti potrebe", dodao je on. 
  • Crnogorac NS

    27.05.2024 20:47
    Premijer Spajić je obećao da će doneti rezoluciju o Jasenovcu, i bilo bi sramota da za 700.000 ubijenih Srba, Roma i Jevreja je ne bude !
  • Bob Rock

    27.05.2024 20:04
    Sto za jednog
    Mandic i ostala srpsko- ruska bratija imaju utemeljen cilj i zadatak da zaustave napredivanje C.Gore ka EU koja je najdalje dogurala od svih u vreme Djukanovica..dok nakon pada sve je stalo..Ako Spajic misli da udje u EU treba koliko veceras da otkaci sve srpske sluge i paravojnu crkvu Srbije u protivnom gubi drzavnost i samostalnost..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet