Dodik: Predlog zakona o neprofitnim organizacijama povučen da bi se uskladio sa evropskom praksom

Predsednik RS Milorad Dodik objavio je da je Predlog zakona o posebnom registru i javnosti rada neprofitnih organizacija povučen iz skupštinske procedure kako bi bio usaglašen sa evropskim zakonima.
Dodik: Predlog zakona o neprofitnim organizacijama povučen da bi se uskladio sa evropskom praksom
Foto: 021.rs
Dodao je da je Republika Srpska opredeljena i na evropskom putu.
 
Dodik je na društvenoj mreži Iks naveo da su poslednjih dana organizovane konsultacije s Vladom RS i poslanicima vladajuće većine u Narodnoj skupštini o tom predlogu, kao i da su svi pravni stručnjaci koji su razmatrali taj predlog, saglasni da je u potpunosti usaglašen sa zakonom koji imaju SAD, te da je blaži po formi i određenim pravnim normama.
"Međutim, vidljivi su određeni prigovori, a tiču se evropskih normi, a pošto je Republika Srpska opredeljena evropskom putu, dogovorili smo da ovaj povučemo i dodatno usaglasimo sa zakonima koje imaju i primenjuju pojedine evropske zemlje kako bismo ga uskladili s evropskom pravnom praksom", kazao je Dodik.
On je istakao da je Predlog povučen na dodatno usaglašavanje i da će u dogledno vreme biti vraćen u ponovnu proceduru.
 
Predlog zakon o posebnom registru i javnosti rada neprofitnih organizacija, u javnosti poznatiji kao zakon o "stranim agentima", povučen je u utorak, 28. maja sa rasprave u Narodnoj skupštini Republike Srpske.
 
Zakon je povučen na zahtev Vlade RS, a odluku o tome je saopštio potpredsednik Vlade i ministar pravde Miloš Bukejlović, ali nije naveo razloge zbog kojih se povlači.
  • Particulare matter

    30.05.2024 12:44
    Biće cela Bosna i Hercegovina kao i Srbija i u NATO i u EU i sve će pitati treba li još nešto.
  • boringoldfart

    29.05.2024 18:15
    Ja nista ne kapiram! Povlaci se predlog zakona zbog 'uskladjivanja' sa zlikovackom organizacijom koja zeli da unisti RS?!
    Nego, sta bi sa pricom da ce RS da se otcepi od BiH ako se u UN izglasa rezolucija koja je izglasana? Zar Dodik nije rekao 'majke mi'?!
  • zztop

    29.05.2024 17:41
    I sad oće rep.srpska pre sarajeva da uđe u EU , a ako ne bude išlo ode ona sa srbijom u BRICS...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Uhapšen bivši zamenik ministra odbrane Rusije

Bivši zamenik ruskog ministra odbrane, general Dmitrij Bulgakov, uhapšen je zbog sumnje na korupciju, izjavila je za agenciju RIA novosti predstavnica Istražnog komiteta Svetlana Petrenko.

EU produžila mandat Lajčaku do 31. januara

Savet EU usvojio je odluku o produžetku mandata specijalnom izaslaniku EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavu Lajčaku do 31. januara 2025. godine.